UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-06-15 08:45

Tiniprofik kölcsönben

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

UP-info Mindketten bemutatkoztak már  a felnőttek között, és gólokkal hívták fel magukra a figyelmet az FTC élvonalbeli csapatában 2017/18-as évadban, a remek ifjúsági szereplésről nem is beszélve. A napokban pedig mind a ketten profi szerződést kaptak klubjuktól.

Tóth Nikolett (balra) és Bánfai Kíra is profi szerződést kapott az FTC-ben Forrás: fradi.hu
Tóth Nikolett (balra) és Bánfai Kíra is profi szerződést kapott az FTC-ben Forrás: fradi.hu
A 19 esztendős Bánfai Kíráról és mindössze 17 éves Tóth Nikolettről van szó, akikről korábban a zöld-fehérek vezetőedzője, Elek Gábor is elismerően beszélt. Mindkét játékost négyéves szerződést írt alá, viszont folyamatos fejlődésük érdekében a következő szezont a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik. A módszert egyébként már korábban bevált ferencvárosi játékosoknál. Hiszen a kék-fehéreknél töltött év után tért vissza sikeresen a Népligetbe a már egyaránt a felnőttcsapat fontos tagjának számítót Faluvégi Dorottya, Háfra Noémi és Márton Gréta is. A 19 éves balszélső, Bánfai Kíra a következőképpen nyilatkozott a fradi.hu-nak az aláírás után: „Motiváló volt látni, hogy a Fradiban építenék a fiatal, saját játékosokra. És előttünk állnak a példák, hogy valóban el lehet jutni a legmagasabb szintre. Minden erőmmel azon leszek, hogy felvegyem az NB I ritmusát, és erre az MTK-ban meg is lesz a lehetőségem.” A fiatal irányító, Tóth Nikolett szintén boldogan nyilatkozott a klub honlapjának: „Ez volt a célom, de nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar sikerül elérnem. Tudom, rengeteg feladat vár még ránk, és azt érzem, hogy már eddig is sokat tanultam a felnőttektől. Szeretnék hosszú távon a Fradinál maradni.” Korábbi portréfilmünk Tóth Nikolettről a Jövünk! utánpótlás-magazinban: További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.