UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-06-21 16:08

Felkészülés fiatalokkal a fedélzeten

Megkezdték a felkészülést a labdarúgó NB I azon klubjai, amelyek kivívták a nemzetközi szereplés jogát. A Videoton, a Ferencváros és a Honvéd már felkészülési mérkőzést is játszott, mindegyik klub bizonyítási lehetőséget adott utánpótláskorú játékosainak. A kérdés persze az, hogy a vezetőedzők tétmeccseken is számítanak-e a fiatalokra.

L.S. - utanpotlassport.huA labdarúgó NB I (egyik) kritikája, hogy a bajnokság későn, csak júniusban zárul, így a játékosoknak kevés idejük jut a feltöltődésre, mielőtt belevágnának az alapozásba a következő szezonra. Az MLSZ ezen okokból éppen a napokban csökkentette a téli szünet hosszát, így jövőre a pontvadászat már május közepén befejeződik.

Takács Zsombor kilencven percet teljesített a Ferencváros első felkészülési mérkőzésén Forrás: fradi.hu
Takács Zsombor kilencven percet teljesített a Ferencváros első felkészülési mérkőzésén Forrás: fradi.hu
A nemzetközi kupák selejtezőjében érdekelt klubok alig egy-két hét pihenő után kezdték meg az alapozást, sőt az Újpest kivételével mindegyik együttes játszott már egy-egy felkészülési mérkőzést. A Ferencváros a megyei első osztályban szereplő Villány, a Videoton az osztrák másodosztályú Kapfenberg, míg a Honvéd a kínai élvonalban negyedik Csiangszu Szuning ellen lépett pályára. A zöld-fehéreknek nem okozott gondot a mögöttünk hagyott évadban mindössze két győzelmet elért Villány legyűrése (9−0), noha az eredmény minden bizonnyal másodlagos volt ezen a találkozón. A kezdőcsapat tagja volt két U19-es válogatott játékos, Takács Zsombor (19) és Kundrák Norbert (19), sőt előbbi végigjátszotta a találkozót. Csakúgy, mint Csernik Kornél (19), aki az elmúlt félévet a Soroksár együttesében töltötte, Kundrákkal egyetemben. A második félidőben Varga Ádám (19) védte az FTC kapuját. A székesfehérváriak Dietersdorfban mérkőztek meg az osztrák másodvonalban szereplő Kapfenberggel, és hasonlóan a Ferencvároshoz győzelemmel kezdték a felkészülést. Bár nem kiütéses, de magabiztos, 3−0-s sikert aratott Marko Nikolics együttese. A Videoton  mindhárom gólját a második félidőben szerezte,  amikor már három fiatal − Tóth Bence (20), Bolla Bendegúz (18) és Réti Patrik (19) −  is pályára lépett. A Honvéd vereséggel indított (0−2), mégpedig a Ramirest és Alex Teixeirát is a keretében tudó, a kínai élvonalban jelenleg negyedik Csiangszu Szuning ellen. A kispestiek a bajnokságban is számítottak fiatalokra a mögöttünk hagyott évadban, így természetesen a felkészülés kezdetén is több akadémista kapott esélyt a bizonyításra. Az olaszországi Cremában lejátszott mérkőzésen a kezdőcsapat tagja volt Banó-Szabó Bence (18), illetve Eppel és Lanzafame hiányában Cipf Dominik (17). A szünetben Májer Milán (18) és Tömösvári Bálint (20) is beszállt, míg a jobbhátvéd Kovács Nikolasz (19) a 65. percben lépett pályára. A legfőbb kérdés természetesen az, hogy a vezetőedzők élesben is számolnak-e majd a fiatalokkal, a nemzetközi küzdelmek július közepén startolnak. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.