- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Lőttek a nyárnak

Sz. M . ‒ utanpotlassport.hu [1] „Kemény időszak volt az elmúlt pár hét” ‒ mondja a 18 éves sportlövő Pekler Zalán, aki a napokban fejezte be gimnáziumi tanulmányait. ‒ „Az edzések és a versenyek mellett sok időt kellett fordítanom az érettségire is. Ez heti egy tréning kiesését jelentette, de úgy érzem megérte, mivel a teljesítményemen és az eredményeimen sem látszódott meg: érmeket szereztem és mindenből jelesre vizsgáztam.”

Peler Zalán Münchenben is hozta magát. Forrás: bssb.de [2]

Pekler Zalán felszabadultan várja a suhli juniorvilágkupaversenyt  •  Forrás: bssb.de

A komáromi fiúnak azonban nem lesz ideje hátradőlni, ugyanis már pénteken utazik a magyar kerettel Németországba, ahol a junior világkupaversenyen vesz részt. A légkör ugyanakkor nem lesz újdonság számára, mivelhogy a versenysorozatban idén már több helyszínen is próbára tette magát. Januárban a kétnapos müncheni viadalon kétszer is döntőbe jutott, egy ezüstéremmel és egy ötödik helyezéssel zárt a puskás fiúk között. Sydneyben, márciusban szintén remekül szerepelt, tudniillik a 10 méteres légpuskás számban ismét ezüstérmet szerzett, valamint 50 méteres összetettben felállhatott a dobogó legalsó fokára. Ami pedig külön büszkeséggel tölti el: májusban részt vett élete első felnőtt világkupaversenyén, ahol fekvő számban a hetedik helyet sikerült megcsípnie. A szombaton kezdődő suhli erőpróbának ‒ elmondása szerint ‒ hasonló célokkal vág neki.

„Most, hogy megvan az érettségi egy nagy teher gördült le a vállamról, így biztosan sokkal felszabadultan tudok majd versenyezni. Ez a világkupa-viadal nagyon fontos nekem, már csak azért is, mert kiváló erőpróba a világbajnokság és az ifjúsági olimpia előtt, és nagy segítség a felkészülésben. Az elsődleges cél, hogy a maximumot ki tudjam hozni magamból, de szeretnék érmet is szerezni.”

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN [3] a sportági aloldalunkon.