- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Nem nyaralni jöttek Füredre

B. V. – utanpotlassport.hu [1] A nyári szünet előtt még egyszer, utoljára a Balaton partján csaptak össze az utánpótláskorú párbajtőrözők a gyermek-, az újonc- és a serdülőkorosztály országos bajnokságon. A hatnapos füredi viadal előbbi két korosztályának versenyéről már korábban beszámoltunk, ezúttal a serdülők voltak a soron.

Három korosztály párbajtőrözői is Balatonfüreden versenyeztek a héten Fotó: Steirer Máté [2]

Három korosztály párbajtőrözői is Balatonfüreden versenyeztek a héten  •  Fotó: Steirer Máté

A fiúk egyéni versenyében a kondorosi Tusjak Adrián nyert. A Békés megyei fiatal a fináléban a Vasasban vívó Semerédy Pétert verte szoros asszóban 15:12-re. Csapatban viszont fővárosi aranyérem született, a BVSC-Zugló Frank Csaba, Hutás Barna, Kó Ágoston, Kó Benedek összeállítású csapata a Vasas alakulatát múlta felül, a piros-kékeknek így két második hely jutott a fiúk viadalán.

A lányok mezőnyében mindent vittek a debreceniek. Egyéniben Kálmán Gyöngyvér nyert roppant magabiztosan, a döntőben 15:6-ra múlta felül a tapolcai Salamon Rékát, majd csapatban Boros Bertával, Kálmán Zillével és Varga Dóra Líviával kiegészülve újabb aranyérmet nyert, ezúttal a BVSC-Zugló előtt.

A hatnapos balatoni versenydömping után immár – igaz, kicsit késve – a fiatal párbajtőrözőknek is elkezdődhet a nyári szünet a nagyon hosszú versenyévad után.

SERDÜLŐ PÁRBAJTŐR ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BALATONFÜRED
Fiúk. Egyéni:
1. Tusjak Adrián (Kondoros), 2. Semerédy Péter (Vasas), 3. Fekete Ádám (Balaton Vívóklub) és Kovács Gergely (Alba Regia). Csapat: 1. BVSC-Zugló (Frank Csaba, Hutás Barna, Kó Ágoston, Kó Benedek), 2. Vasas, 3. Balaton Vívóklub
Leányok. Egyéni: 1. Kálmán Gyöngyvér (Debrecen), 2. Salamon Réka (Tapolca), 3. Szabó Eszter (BVSC-Zugló) és Szarvas Rita (Fless). Csapat: 1. Debrecen (Boros Berta, Kálmán Gyöngyvér, Kálmán Zille, Varga Dóra Lívia), 2. BVSC-Zugló, 3. Vasas

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN  [3]a sportági aloldalunkon.