UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-06-22 19:30

Siófoki fociünnep

Első alkalommal rendezik meg Siófokon a Balaton-trófea nemzetközi futballtornát. A viadalon hét utánpótlás-korosztály közel száznegyven csapata és több mint kétezer labdarúgója vesz részt. A tornát szervező cég ügyvezetője szerint a cél nem is lehet más, mint évről-évre megismételni a színvonalas versengést.

Sz. M.utanpotlassport.hu Június 26. és 29. között rendezik meg Siófokon az első Balaton-trófea nemzetközi futballtornát, amelyen tizenhárom ország közel száznegyven korosztályos klubcsapata vesz részt; Bosznia és Hercegovinából, Horvátországból, Csehországból, Franciaországból, Olaszországból, Koszovóból, Lettországból, Montenegróból, Lengyelországból, Szlovákiából, Szlovéniából, Szerbiából és persze Magyarországról is érkeznek fiatalok, nem is kis számban, hiszen több mint 2000 labdarúgó-palántát várnak a szervezők.

Idén első alkalommal rendezik meg Siófokon a Balaton-trófea nemzetközi futballtornát Forrás: euro-sportring.com
Idén első alkalommal rendezik meg Siófokon a Balaton-trófea nemzetközi futballtornát Forrás: euro-sportring.com
A párharcokat a Siófoki Városi Stadionban és annak edzőterületén hét utánpótlás korosztályban ‒ U9, U10, U11, U12, U13, U15, U17 ‒ bonyolítják le. A két napon át zajló csoportkör után a helyosztókra, utolsó napon pedig a döntőkre és a díjátadóra kerül sor. A mérkőzések mellett persze számos programra is jut majd idő, így a gyerekek kiélvezhetik a vízparti város nyújtotta lehetőségeket. A Balaton-trófea megszületésének kezdeményezése az Euro-Sportring nevéhez fűződik. A labdarúgó- és kézilabdatornákat szervező nemzetközi cég már több mint 60 éve tevékenykedik Európában, azonban Magyarországon először vág bele a munkába, ám ezt nem is egyedül teszi: a budapesti DUNA Incentives, Training & Events nyújt segítséget az esemény sikeres lebonyolításában.  A hazai cég ügyvezetője, Lakatos Lóránt Imre szólalt meg a torna kapcsán. „A legfontosabb az volt, hogy egy színvonalas, mindenki számára elérhető megméretést hozzunk létre. Ennek alapján a fiatalokat tizenkét különböző szálláshelyen, jó körülmények, ugyanakkor megfizethető árak mellett helyezzük el. Mivel először kerül lebonyolításra a torna, nekünk is kihívás volt a szervezés, de úgy gondolom, minden a legnagyobb rendben halad, jó csapatot alkotunk. A cél természetesen az, hogy évről-évre meg tudjuk rendezni a Balaton-trófeát, amelyre ‒ mint látszik ‒ nagy az érdeklődés. Örömmel tudom bejelenteni, hogy a napokban létrejött a megegyezés a jövő évi eseményről is. Már idén is bejegyezhettünk volna több csapatot, azonban nem biztos, hogy okos döntés lett volna elsőre bevállalni a még magasabb létszámot. Remélem, minél több mosolygós gyermekarcot fogunk látni, akik hatalmas élménnyel gazdagodnak az itt eltöltött pár nap alatt.” További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.