UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-06-23 13:45

„Biztató vereség"

Macedónia után Németországban vívott felkészülési mérkőzést az U20-as B divíziós Európa-bajnokságra készülő magyar fiú kosárlabda-válogatott. Pór Péter, a gárda vezetőedzője és csapata mindössze nyolc ponttal maradt alul az A csoportos házigazda ellen.

UP-infoutanpotlassport.hu Június eleje óta készül együtt a magyar U20-as fiú kosárlabda-válogatott; előbb Székesfehérváron zajlottak a tréningek, majd Szkopjéba utazott a gárda, ahol elkezdődött a felkészítő mérkőzések sorozata a júliusi, szófiai U20-as B divíziós Európa-bajnokságra. Pór Péter játékosai két meccsen is felülmúlták a macedónokat, aztán nagyobb kihívás elé néztek: a csapat Berlinbe utazott, hogy megmérkőzzön az A divízióban szereplő Németország korosztályos válogatottja ellen.

Biztató teljesítménnyel maradt alul A divíziós ellenfelével szemben a magyar U20-as fiúválogatott Forrás: MKOSZ
Biztató teljesítménnyel maradt alul A divíziós ellenfelével szemben a magyar U20-as fiúválogatott Forrás: MKOSZ
Plézer Gábor, a küldöttség vezetője az MKOSZ honlapjának elmondta, hogy kiváló körülmények között készülhetnek a szófiai Eb-re. „Tulajdonképpen nem is Berlinben vagyunk, hanem a német olimpiai központban, számukra ez olyan, mint a magyar sportnak a tatai edzőtábor. Elsőosztályú ellátást kapunk, igazán megtisztelő, hogy itt szerepelhetünk.” A színvonalas háttér szép játékot eredményezett a kiutazó magyar csapattól, amely remekül kezdte a találkozót, s meg is nyerte a pontgazdag első negyedet (21‒17). A németek az A divízióban megszokott agresszív stílust játszották, ám a piros-fehér-zöld alakulat fel tudta venni a versenyt, és tartotta magát, annak ellenére, hogy a félidőre átvették az előnyt a házigazdák (43‒44). Plézer Gábor szerint a különösen a tranzíciós játékban kiemelkedő ellenfél számára döntő momentum a harmadik negyed volt, ekkor elsősorban támadásban esett vissza a magyarok teljesítménye (60‒55). A párharc képe a végjátékban sem változott, növelni tudta a különbséget az ellenfél (76‒68). A végül nyolcpontos vereség azonban remek eredmény az erősebb rivális otthonában. A németországi megméretés nem ért még véget: további felkészülési meccset játszik a két együttes egymással.

U20-as fiú válogatottak felkészülési mérkőzése, Berlin, Németország Németország - Magyarország 76-68 (17-21, 27-22, 17-11, 15-14)

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.