UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-06-23 14:33

Kétszer tizenkettő

Mindkét felkészülési mérkőzését megnyerte a szlovénok korosztályos együttese ellen a női U20-as kézilabda-válogatott. Golovin Vlagyimir együttese egy héttel a világbajnoki rajt előtt kétszer is simán verte a debreceni tornán is érdekelt riválist.

B. V. – utanpotlassport.huA fiú ifjúsági kézilabda-válogatott macedónok elleni balatonboglári dupla sikere után a július 1-jén kezdődő debreceni vb-re készülő női juniorcsapat is két edzőmérkőzést játszott a szlovénokkal, szintén a Balaton partján, Siófokon.

Kétszer is simán verte a szlovénokat a juniorcsapat Forrás: MKSZ
Kétszer is simán verte a szlovénokat a juniorcsapat Forrás: MKSZ
A péntek esti találkozón rajt-cél győzelmet aratott Golovin Vlagyimir csapata. Háfra Noémi révén egy perc után megszerezte a vezetést a társaság, és végig irányított az első félidőben, a szünetre háromgólos előnyt dolgozott ki. A folytatásban még komolyabb tempót diktált a tavaly Eb-n negyedik helyen végzett válogatott: többek között nyolcgólos szériájának köszönhetően a végére kiütötte az ellenfelet, s 29–17-re győzött. A szombati gólgyártást is a ferencvárosiak átlövője, Háfra nyitotta meg. Tíz perc elteltével mégis a szlovénok vezettek két góllal. Azt követően viszont végig a magyar csapat irányított. A félidei hétgólos különbség után ismét tizenkét gólos különbséggel nyertek a mieink. A legeredményesebb játékos ezúttal a dunaújvárosi Klujber Katrin volt, aki tízszer is betalált a szlovén kapuba. A válogatott jövő vasárnap mutatkozik be a világbajnokságon; a lányok a brazilok ellen lépnek először a Főnix Csarnokban.

NŐI JUNIOR FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK, BALATONBOGLÁR 1. mérkőzés: Magyarország–Szlovénia 29–17 (14–11) A magyar csapat legjobb góllövői: Háfra 6, Faluvégi, Fodor, Klujber 4–4 2. mérkőzés: Magyarország–Szlovénia 34–22 (20–13) A magyar csapat legjobb góllövői: Klujber 10, Faluvégi, Hornyák B., Horváth L., Márton, Szabó K. 3–3

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.