UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-06-24 13:17

Vereség pozitívumokkal

A magyar női U20-as kosárlabda-válogatott Ferrolban elvesztette második mérkőzését a házigazda spanyolok ellen. A négycsapatos felkészülési torna két héttel a hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokság előtt zajlik. Cziczás László vezetőedző eddig maximálisan elégedett a látottakkal.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Pénteken, első mérkőzésén 72−59-re legyőzte a magyar női U20-as kosárlabda-válogatott Szerbiát a spanyolországi Ferrolban zajló négycsapatos felkészülési tornán. Szombaton este a házigazda spanyolokkal néztek farkasszemet a mieink, a fő feladat az agresszivitás gyakorlása volt. Cziczás László, a gárda vezetőedzője elmondta, azt szeretné, hogy a két hét múlva rajtoló, soproni korosztályos Európa-bajnokságig sokkal nagyobb hőfokon dolgozzanak a lányok. Gereben Lívia és Mérész Beatrix érettségi miatt nem tarthatott a társaival Spanyolországba. A normális esetben alighanem a kezdőcsapatban helyet kapó sérült trió; Juhász Dorka, Lelik Réka és Pusztai Petra eleve nincs a gárdával, ők a két hét múlva kezdődő soproni kontinensviadalon sem lehetnek ott.

Török Ágnes is pályára lépett Spanyolország ellen
Török Ágnes is pályára lépett Spanyolország ellen
A spanyolok viszont a legerősebb keretükkel küzdöttek, ráadásul a haza pálya előnyét is élvezték. Ennek ellenére remek első félidőt produkált a magyar együttes. Kiegyenlített játékot követően, két negyed után csak három ponttal vezetett a spanyol gárda, az eredményjelző 38−35-öt mutatott. Azonban a harmadik tíz percben a spanyol csapat ritmust váltott, és erre képtelen volt reflektálni Cziczás László alakulata. Harminc perc után 57−44-es előnybe kerültek a hazaiak. Magyar válasz a záróetapban sem érkezett. Pörgős, dinamikus negyedet futott a két válogatott, amelyből ismét a spanyolok jöttek ki jobban (30−27), így a mérkőzést is megnyerték 87−71-re. A magyar mester így értékelt oldalunknak a találkozót követően: „Nagyon értékes tapasztalatokat szereztünk. Fizikálisan egyértelműen fölénk kerekedtek, nagyobbak és erősebbek voltak. Nem tudok negatívumot kiemelni, ugyanis amit elterveztünk, azt maradéktalanul megvalósítottuk. Sikerült belecsempésznünk a magyar virtust a játékunkba. Lépésről lépésre haladunk, szépen fejlődnek a lányok. Ott tartunk, ahol tartanunk kell ilyenkor a felkészülésben. Annak ellenére, hogy hiányos kerettel érkeztünk, fel tudtuk venni a ritmust, jól játszottunk. Egyértelműen pozitív, amit láttam a pályán.” A magyar válogatott mérlege tehát egy győzelem és egy vereség Ferrolban. Az utolsó mérkőzésünket vasárnap este a holland válogatottal vívjuk. Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.