UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-06-25 11:44

Két győzelem, egy vereség

Lejátszotta, s megnyerte harmadik, egyben utolsó mérkőzését Hollandia ellen a magyar női U20-as kosárlabda-válogatott a spanyolországi Ferrolban rendezett négycsapatos felkészülési tornán. A csapat két győzelemmel és egy vereséggel második helyen zárta a megméretést két héttel a hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokság előtt.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A Szerbia elleni 72−59-s győzelem, s a spanyolokkal szembeni 87−71-s vereséget követően Hollandia ellen lépett pályára a spanyolországi Ferrolban zajló négycsapatos női U20-as felkészülési kosárlabda-tornán. Cziczás László, a magyar válogatott vezetőedzője elmondta, tudták, milyen játékot képvisel a holland gárda, s készültek rá. Rendkívül simán indult a találkozó, a magyar csapat húsz perc után gyakorlatilag el is döntötte a végkimenetelt, hiszen az első negyedet 18−8-ra, a másodikat pedig 20−7-re nyerte meg.

Czukor Dalma védőmunkáját kiemelte a vezetőedző, Cziczás László
Czukor Dalma védőmunkáját kiemelte a vezetőedző, Cziczás László
Cziczás elmondta, hogy innen már csak arra koncentráltak, hogy megússzák sérülés nélkül a meccset, több kiesőt ugyanis nem viselne el a gárda. A vezetőedző ennek érdekében többet pihentette a kulcsjátékosait. A hollandok a harmadik játékrészben új erőre kaptak, rengeteg betöréssel, befutással és sok váltással alakították a támadásaikat. A magyarok pedig valamelyest visszavettek a tempóból, s ezt az eredmény is jelezte, hiszen a holland csapat hétpontos, 24−17-s sikert ért el. A záróetapot a két szekszárdi, Kiss Virág és Studer Ágnes nélkül kezdte meg az alakulat. A hollandok pedig remek letámadással igyekeztek látótávolságon belülre kerülni. Ez viszonylag sikerült is (57−45), így Studer gyorsan visszatért a pályára. A magyarok végül parádés első félidei teljesítményüknek köszönhetően teljesen megérdemelten győztek az 77−59-re. A válogatott ezzel a sikerrel második helyen zárta a tornát Spanyolország mögött. Cziczás László így értékelt oldalunknak az utolsó párharcot követően: „Remekül tejesítettek a fiatalok az utóbbi három napban. Czukor Dalmára és Kiss Virágra különösen büszke vagyok, hiszen rengeteget fejlődtek. Előbbi a védőmunkájával tűnik ki egyre inkább, utóbbi pedig a palánk alatti játékban jeleskedik. Pontosan ugyanott tartunk, ahol két héttel a soproni korosztályos kontinensviadal előtt kell. A lányok még közel sincsenek csúcsformában, de biztos, hogy hamarosan elérik azt a szintet.” Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.