UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-06-26 14:46

Kvótamenet

„Sosem tűzök ki magam elé konkrét célt arra, hogy hányadik helyen kell végeznem, mert mindig a maximumra törekszem; arra, hogy tudásom legjavát nyújtsam minden mérkőzésen. Ez most sincsen másképp" - vallja a 17 esztendős cselgáncsozó, Kardos Tímea két nappal a szarajevói ifjúsági Európa-bajnokság előtt, amelyen esélye nyílik kvótát szerezni az októberi, Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Csütörtökön kezdődik Szarajevóban az ifjúsági cselgáncsozók Európa-bajnoksága, amelyen természetesen részt vesz a 48 kilogrammosok között versenyző Kardos Tímea is. Természetesen, mert a 17 esztendős lány remekelt az idei Európa−kupa-sorozatban, s ezt bizonyítja a négy viadalon megszerzett egy-egy arany-, ezüst- és bronzérme is. Tímea teljesítményével továbbra is versenyben van azért, hogy Bosznia-Hercegovinában ifjúsági olimpiai kvótát szerezzen, ám ehhez jobban kell szerepelnie a 63 kilós ifjúsági világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok Özbas Szofinál, valamint az 57 kilogrammos korosztályos világbajnok Varga Brigittánál is.

Kardos Tímea (kékben) arra törekszik Szarajevóban, hogy tudása legjavát nyújtsa Fotó: Franco Di Capua
Kardos Tímea (kékben) arra törekszik Szarajevóban, hogy tudása legjavát nyújtsa Fotó: Franco Di Capua
„Egyértelmű, hogy nagyon jó lenne, de rendkívül nehéz ez a feladat, mivel mindkét lány stabil dzsúdósnak számít. Kicsit félek tőle, hogy nem sikerül, de persze mindent megteszek érte. Szerintem a legnagyobb esélye Szofinak van a kvótaszerzésre” – összegez Tímea, akinek a legnagyobb problémát jelenleg a súlya okozza, hiszen 5 kilót kell fogyasztania a 48 kilósok közé, ez pedig ilyen kicsi súlynál igencsak megterhelő. Elmondása szerint két héttel ezelőtt kezdte el a súlycsökkentést, s Győrött, az összetartáson napi három edzéssel dolgozott úgy, hogy csak pár falatot ehetett naponta. De ez megszokott feladat a küzdősportokban. Kardos arról is beszélt, hogy jól sikerült a felkészülése, meg van elégedve az Európa-kupákon elért eredményeivel. Az utóbbi egy hónapban a hangsúlyt leginkább a technikák tökéletesítésére, valamint a gyorsításra helyezték. És, hogy mit vár Tímea Szarajevótól? „Sosem tűzök ki magam elé konkrét célt, hogy hányadik helyen kell végeznem, mert mindig a maximumra törekszem; arra, hogy tudásom legjavát nyújtsam minden mérkőzésen. Ez most sincsen másképp. Természetesen örülnék az éremnek, de ez nagyon sok mindentől függ. Például attól, hogy milyen napot fogok ki, a bíróktól és a sorsolástól is.” További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.