UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-06-26 18:21

Újra itthon

Nyolc év ausztriai légióskodás után a MAC Budapestben folytatja pályafutását a 20 éves korosztályos válogatott jégkorongozó, Szabad Kevin. A fiatal támadó nagyon örült, de egy kicsit meg is lepődött korábbi klubja érdeklődésén. Az átigazolás révén a következő évadban már a szlovák Extraligában szerepelhet.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Tizenhárom éves kora óta először a következő évadban már újra Magyarországon játszik a 20 éves Szabad Kevin. A korosztályos válogatott jégkorongozó nyolc évet húzott le Bécsben a Vienna Capitals gárdájában, egy EBEL-meccs és számos Erste Liga-fellépés is van már a háta mögött.

Szabad Kevin hálás a Vienna Capitals együttesének az ott töltött évekért, mostantól viszont kizárólag a MAC-ra koncentrál
Szabad Kevin hálás a Vienna Capitals együttesének az ott töltött évekért, mostantól viszont kizárólag a MAC-ra koncentrál
Az osztrákok viszont nem hosszabbítottak vele szerződést, ezért úgy döntött, hazatér, így éppen kapóra jött korábbi klubja, a MAC Budapest érdeklődése. „Nagy-nagy megtiszteltetés, hogy megkeresett az elmúlt évad Erste Liga-győztese.  Boldog vagyok, mert nyolc év után is számítottak rám. Talán egy kis szerencsém is volt, hogy a Capitals második csapatával a magyar bajnokságban indultunk, így szemmel tudtak tartani. Ugyanakkor meg is lepődtem, hogy éppen rám gondoltak, mert nem sikerültek túl jól az utóbbi hónapok.” Annak ellenére, hogy nem maradt Bécsben, Kevin nagyon hálás az osztrákoknak, mivel pályafutása néhány meghatározó évében támogatták. „Kiváló csapathoz kerültem, amelyben rengeteg tehetséges, jó játékos szerepelt, gyakran volt lehetőségem az idősebbek között is játszani. Több külföldi edző keze alatt dolgozhattam, minden adott volt fejlődésemhez. Hálás vagyok a bécsieknek a belém fektetett munkáért és a profi körülményekért.” Ausztriában valóban sokat fejlődhetett a húszesztendős csatár, aki az energikus játékot tartja legnagyobb erősségének. „Kellemetlen ellenfél vagyok, több edzőtől, játékostól hallottam már, hogy szeretnek velem egy csapatban játszani, viszont ellenem utálnak jégre lépni. Ezen kívül a kapu előtti harmadban érzem erősnek magam. Amin még javítanom kell, az a védekezés, amire gyakran a támadásokat követően nem marad energiám.”
Szabad Kevin a felnőttek között is szerepelne a válogatottban
Szabad Kevin a felnőttek között is szerepelne a válogatottban
A hazaigazolásban az is szerepet játszott, hogy Magyarországon sokkal több lehetőséget kapnak a fiatal játékosok a legerősebb csapatokban, mint Ausztriában. A MAC-ban több fiatal társa mellett fontos feladatok hárulhatnak rá, amire készen is áll. „Egyénileg mindenképpen sokat szeretnék fejlődni, erre a szlovák liga kitűnő lehetőséget kínál. Célom, hogy stabilan végigjátsszam az évadot. Bécsben sok velem egykorú játékossal voltam körülvéve, a MAC-ban viszont rutinos hokisok is lesznek. Tőlük a profi létet is igyekszem majd eltanulni, azt, hogy a pályán és azon kívül, mit kell tennem ahhoz, hogy eredményes legyek.” Hosszabb távon pedig természetesen a válogatottság is a tervek között szerepel. „Ahogyan minden játékosnak, nekem is nagy célom, hogy alapember legyek a nemzeti csapatban. Jó lenne nemzetközi tornákon, világbajnokságokon viselni a címeres mezt, bízom benne, hogy egy nap sikerül. Persze addig még rengeteg munka vár rám, de a szereplés a szlovák Extraligában meg fogja adni a lehetőséget a folyamatos fejlődéshez és céljaim eléréséhez.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.