UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2018-06-27 18:27

Pofonözön az uszodában

A vízi és a víz alatti attrakciók után immár a víz felettiek következnek a Duna Arénában, ahol egy legkevésbé sem vizes sport, az ökölvívás mutatkozik be augusztus második felében. Az úszókomplexumban az ötvenes versenymedencét fedik le, s állítanak fel két szorítót is azért, hogy az ifjúsági korú bokszolók világbajnokság keretében mérkőzzenek meg egymással tíz napon át.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A budapesti korosztályos boksz világbajnokságon, augusztus 21. és 31. között jelen állás szerint félezren lépnek a kötelek közé, köztük legkevesebb 16 magyar, de a hazai indulók száma még bizonyosan emelkedni fog. Minderről a világeseménnyel kapcsolatos sajtótájékoztatón beszélt Erdei Zsolt, a honi szakszövetség extraklasszis ökölvívóból lett elnöke, aki a leendő helyszínen, a Duna Arénában azzal kezdte mondandóját, hogy egyelőre ő maga sem tudja pontosan, hány magyar bokszoló száll harcba a honi pofonosztó csúcstalálkozón. Tudniillik még ezután kell eldönteniük, kiknek, hány embernek szavaznak bizalmat, mivel a nemzetközi szövetség, az AIBA frissiben felemelte a vb-résztvevők számát, ily módon pedig a magyarok akár plusz öt fővel bővíthetik a nevezendők listáját.

Az Eb-győztes Bernáth Attila az egyik vb-favoritunk Forrás: boxtv1.hu
Az Eb-győztes Bernáth Attila az egyik vb-favoritunk Forrás: boxtv1.hu
A mennyiség és minőség kettős szorításában persze nem csupán, illetve nem is elsősorban nagy, hanem minél erősebb csapatot akarnak kiállítani Erdei „Madárék”. Az elnök elárulta, hogy a maga részéről két érmet vár, egyet a fiú-, egyet a lányrészlegtől, szavai szerint „egy-két gyerekünk odaérhet a dobogóra, sőt akár még aranyérmesünk is lehet...” Nevesíteni is hajlandó volt, mondván, a legmesszebbre, egyben a legmagasabbra az idei korosztályos Európa-bajnok, Bernáth Attila, illetve az Eb-harmadik Hámori Luca juthat. A társrendezők nevében Szántó Éva és Balogh Sándor, a tavalyi budapesti vizes vb-vel már bizonyított Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezetője, illetve gazdasági igazgatója egybehangzóan azt emelte ki: 2017-es tapasztalataikat is hasznosítva szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy az AIBA is tökéletesen elégedett legyen a Duna Arénában tető alá - avagy a konkrét esetben a víz fölé - hozott világbajnoksággal. A medencéből a vizet nem eresztik le, ez – a feltöltéssel együtt – egy hetet venne igénybe, s 15 millióba kerülne, így viszont egyetlen nap alatt állni fog a víz feletti ringpáros, amelynek mérkőzéseit 5300-an tekinthetik meg a helyszínen. A sajtótájékoztatón bemutatták a vb kabalafiguráit: egy magyar szürkemarhapárt. Ötletet is kértek, tegyük hát mi meg ehelyütt a magunk javaslatát, s hívjuk őket Boxinak és Baxinak. S hogy a nemükkel se adódjék gond, még ki is bővíthetjük az „ökröcskekeresztelőt”: legyen a nevük Boxi Bika és Baxi Boci.