UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-06-29 18:27

Kétezer vidám arc

Első alkalommal rendezték meg Siófokon a Balaton-trófea nemzetközi futballtornát. A viadalon hét utánpótlás-korosztály közel százhúsz csapata és több mint kétezer labdarúgója vett részt. A szervezők, a résztvevők, valamint a szurkolók szerint is színvonalasan és eseménydúsan telt a négynapos megméretés.

Sz. M.utanpotlassport.hu Június 26-29-én rendezték meg Siófokon az első Balaton-trófea nemzetközi futballtornát, amelyen tizenhárom ország közel százhúsz korosztályos klubcsapata vett részt; Bosznia‒Hercegovinából, Horvátországból, Csehországból, Franciaországból, Olaszországból, Koszovóból, Lettországból, Montenegróból, Lengyelországból, Szlovákiából, Szlovéniából, Szerbiából és persze Magyarországról is érkeztek fiatalok, nem is kis számban, hiszen több mint 2000 labdarúgó-palánta lepte el a Balaton-parti várost.

Jövőre újra megrendezik az idén nagy sikerrel zárult Balaton-trófeát Forrás: Facebook
Jövőre újra megrendezik az idén nagy sikerrel zárult Balaton-trófeát Forrás: Facebook
A párharcokat a Siófoki Bányász futballklub közreműködésével a Városi Stadionban és annak edzőterületén hét utánpótlás korosztályban ‒ U9, U10, U11, U12, U13, U15, U17 ‒ bonyolították le. A két napon át zajló csoportkör után a helyosztókra, utolsó napon pedig a döntőkre és a díjátadóra került sor. A mérkőzések mellett számos szabadidős programra is jutott idő a tornán résztvevők számára, így a gyerekek kiélvezhették a vízparti város nyújtotta lehetőségeket. Siófok az ország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja, ahol már évek óta tudatos stratégia a sport menedzselése, ráadásul idén ünnepli várossá válásának 50. évfordulóját. „Egészen az utolsó napig szerencsénk volt az időjárással ‒ újságolta a szervező cég ügyvezetője, Lakatos Lóránt ‒  így a külföldről érkező fiataloknak volt lehetőségük megismerkedni a Balatonnal. Kiváló hangulatban telt már a nyitóünnepség is, amelyet a Plázson rendeztünk, tűzijátékkal megkoronázva. Ez a remek hangulat az egész tornára jellemző volt, hiszen mindenki nagyon élvezte, és rengeteg mosolygó fiatal arcot láttam. Külön öröm számunkra, hogy minden a tervek szerint zajlott, így nem merültek fel nem várt nehézségek.” Az ügyvezető mellett a francia SC Marly U9-es csapatának trénere, Alexandre Rouyer is beszélt a benyomásairól az utanpotlassport.hu-nak. „Nagyszerű torna volt, magas szintű szervezéssel, rengeteg jó csapattal és kedves emberekkel. Már több nemzetközi megméretésen részt vett a klubunk az évek során, többek között az egyik ilyenen hallottunk a Balaton-trófeáról. Sosem jártunk még Magyarországon, így tökéletes alkalomnak bizonyult, hogy eljussunk ide. Mindenki nagyon boldog, hogy itt lehetett, ráadásul sok gyermeknek ez volt az első alkalom, hogy külföldre utazott. Reméljük, jövőre ismét itt lehetünk”‒ zárta bizakodva az edző, akinek minden bizonnyal lesz még lehetősége erre, hiszen jövőre újra megrendezik a nagy sikerű futballtornát.

A torna létrejötte A Balaton-trófea  kezdeményezése az Euro-Sportring nevéhez fűződik. A labdarúgó- és kézilabdatornákat szervező nemzetközi cég már több mint 60 éve tevékenykedik Európában,  Magyarországon azonban először vágott bele a munkába, ám ezt nem is egyedül tette: Lakatos Lóránt vezetésével a budapesti DUNA Incentives, Training & Events nyújtott segítséget az esemény sikeres lebonyolításában.

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.