UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-07-06 08:13

Három a magyar igazság

Ha minden jól alakul, három magyar versenyző vág neki a túraautó Európa-kupa hungaroringi hétvégéjének, és ketten közülük a győzelemért is harcban lehetnek. Nagy Dániel a tabella negyedik, míg Tassi Attila a hatodik helyéről várhatja a mogyoródi futamokat.

K. T. I. - utanpotlassport.hu „Hungaroring, Hungaroring, Hungaroring” – így búcsúzott Nagy Dániel a TCR Európa-kupa belga hétvégéjét összegző videója végén. A M1RA pilótája komoly túlsúlyt cipelt a versenykiegyenlítő szabályoknak köszönhetően, de így is dupla pontszerzést hozott össze a legendás spái pályán, ezzel pedig visszakapaszkodott az összetett negyedik helyére. „Nem is jöhetne jobbkor a Hungaroring. A szezonfelező, hét hétvégéből a negyedik, tehát kulcspillanat a bajnokság szempontjából. Egy erős hétvégével abszolút meccsben lehet maradni a bajnoki címért, szóval örülök, hogy hazai pályán jön el ez a pillanat” – mondta az utanpotlassport.hu megkeresésére.

Nagy Dániel a dobogón ünnepel Forrás: tcr-series.com
Nagy Dániel a dobogón ünnepel Forrás: tcr-series.com
„Igyekszem lehetőségként, és nem teherként megélni, hogy Mogyoródon versenyzem. Elmondani nem lehet, mennyit számít, hogy olyan pályára érkezünk, ahol több ezer versenykilométert teljesítettem már. A TCR Europe idei helyszínei közül eddig mindegyik olyan volt, hogy nem, vagy csak alig mentem rajta. Ma már nagyon jók a szimulátorok, de a valóságban szerzett tapasztalatokat nem pótolják – tette hozzá a 20 esztendős pilóta. Nagy Dániel kellemes emlékeket őriz a Hungaroringről. Nem is kell sokat visszamennünk az időben, csupán idén áprilisig. A WTCR magyar nagydíján ugyanis szabadkártyásként vehetett részt, ugyanazzal a Hyundai i30N TCR-rel, amellyel az Európa-kupában is hajt. A hétvége második futamán pedig másodikként ért célba, és ezzel óriási bravúrt vitt véghez. „Jó kiindulási alap, de azóta több hónap eltelt. Melegebb az idő, az autó is változott, szóval nem lehet egy az egyben ugyanazokat a beállításokat használni. Remek emlék, igyekszem ebből erőt is meríteni. De ahogy mondtam korábban is, nem tekintek úgy a mostani versenyre, hogy ha áprilisban, egy erősebb mezőnyben összejött a dobogó, akkor most is simán össze kell, hogy jöjjön.” Ami a M1RA-s pilóta malmára hajtja a vizet, az a Hungaroringen megtett több mint 2000 versenykör mellett a nulla kilós ballaszt. A Hyundai és a Honda lesz az a két autó a mezőnyben, amely büntetősúly nélkül futhatja a magyar hétvégén.
Tassi Attila (9) nagy csatában lett dobogós a zandvoorti futamokon. Forrás: tcr-series.com
Tassi Attila (9) nagy csatában lett dobogós a zandvoorti futamokon. Forrás: tcr-series.com
Utóbbi a szintén az összetett dobogóért harcoló Tassi Attila (19) számára is jó hír. A tavalyi év végén megszűnt TCR International ezüstérmese a Hell Energy Racing által felkészített Honda Civic-kel igyekszik kihozni a hazai pálya kínálta lehetőségekből a maximumot. Mindezek fényében az sem kizárt, hogy a két magyar egymással küzd majd a jobbnál jobb helyezésekért. „Mindig is mondtam, hogy a pályán nincs barátság, de természetesen szoktunk figyelni egymásra. Danival a korábbi években, akár a hazai bajnokságban, akár nemzetközi szinten már többször összekerültünk. A magyar motorsport csak profitálhat abból, ha egymással küzdhetnénk meg a TCR Európa-kupájáért” – mondta korábban honlapunknak Tassi Attila. Tassi szintén részt vett szabadkártyásként az áprilisi WTCR-futamon, akkor egy időmérős büntetés miatt csupán a középmezőnyben végzett. A mostani futam a TCR Európa-kupa harmadik magyar résztvevőjének is remek lehetőség. Jedlóczky Márk (18) szeme előtt kevésbé a győzelem, inkább az első pontok megszerzés kell, hogy jelenleg lebegjen, miután Belgiumban rajthoz sem tudott állni szponzorproblémák miatt. „Sokat számít, hogy minden zugát ismerjük a pályának. Annyit mentünk rajta, hogy talán a Földet is meg lehetne kerülni a megtett kilométerekből. Mindig különleges élmény látni, hogy mennyien jönnek ki azért, hogy szurkoljanak értünk, magyarokért. Ez olyan erőt és motivációt ad, ami tényleg tizedekben mérhető” – tekintett előre a magyar versenyre a Zengő- és a JLG Motorsport által felkészített Seat Cuprás pilóta. További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.