UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-07-06 16:51

Nagy nevek nyomdokain

Tizenhárom fiatalnak adta át Hesz Máté, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára a Szalay Iván-díjat a BVSC-Zugló Sportbrisztóban. Az átadón megjelent dr. Faragó Tamás, olimpiai, világ- és Európa-bajnok, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségének tagja, a női utánpótlás szakmai igazgató, valmint Kásás Zoltán, olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok, nem mellesleg az edzőképzés vezetője.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu  Idén is átadták a legjobb utánpótláskorú játékosoknak járó elismerést, a Szalay Iván-díjat. A Sportbisztró BVSC-ben pénteken rendezett díjátadó ünnepség egyetlen szépséghibája az volt, hogy Kemény Ferenc, a Szalay Iván Alapítvány kuratóriuma elnöke sajnos, nem tudott megjelenni.

A díjazottak és Hesz Máté (
A díjazottak és Hesz Máté (
Az elismerést 1996 óta minden évben odaítélik a legjobbaknak. Megkapta például Kiss Csaba, Varga Dániel, Hosnyánszky Norbert, Nagy Viktor, Varga Dénes, Kis Gábor, Hárai Balázs, Erdélyi Balázs, Vámos Márton, Bedő Krisztián, Manhercz Krisztián, Gangl Edina, Illés Anna, Czigány Dóra, Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella, Kuna Szonja, Faragó Berta és Petőváry Luca is. Tehát olyan sportolókat jutalmaztak vele, aki később igazi klasszissá nőtték ki magukat, olimpiai-, világ- vagy éppen Európa-bajnokok lettek. Adódik tehát a kérdés: a most elismert fiatalok is hasonló karrier előtt állnak? Felvetésünkre dr. Faragó Tamás, olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségének tagja, a női utánpótlás szakmai igazgató reagált: „Amikor szemtől szemben mondják, hogy tehetséges vagy, nagy jövő előtt állsz, akkor az mindig rengeteget jelent, óriási motivációt ad a folytatáshoz. Főleg, ha legendás nevek mellé sorakoztatnak fel. Természetesen a sportban nincs garancia semmire. Ezek a fiatalok abban a korban vannak, amikor rengeteg változáson megy keresztül a testük és a gondolkodásmódjuk is. Egyáltalán nem biztos az, hogy három év múlva is megmaradnak ugyanazok a technikai és erőnléti adottságaik, amelyekért most kiemeltük őket. Az biztos, hogy jelenleg ők a jövő, s óriási potenciál van bennük.” A fiúk között Nyíri Balázst (FTC), Mészáros Mátyást (BVSC), Szabó Bencét (FTC), Vígvári Vincét (UVSE), Árvai Eriket (Vasas, FTC), Nagy Ákost (KSI), Országh Mihályt (KSI) díjazták, míg a leányok közül Zantletiner Noémi (Tatabánya), Sümegi Nóra (Dunaújváros), Tóth Fruzsina (Szentes), Szegedi Panni (UVSE), Mácsai Eszter (Szentes), Torkos Tamara (BVSC, 2005) kapta meg az elismerést. Az ünnepségen megjelent Kásás Zoltán is, aki olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok, valamint az edzőképzés vezetője. További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.