UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-07-08 18:38

Nagy magyar dobogó

Három fiatal magyar is pontot szerzett a TCR Európa-kupa második hungaroringi futamán, ráadásul a végső győztes is kötődik Magyarországhoz: a M1RA 21 esztendős portugálját, Francisco Morát intették le elsőként Mogyoródon.

Kocsmár-Tóth István - utanpotlassport.hu A fordított rajtrácsnak köszönhetően a Michelisz Norbert által alapított M1RA istálló 21 esztendős portugál pilótája Francisco Mora indulhatott az élről, magyar csapattársa, a szombati versenyen harmadik helyet szerző Nagy Dániel (20) pedig a negyedikről a TCR Európa-kupa hétvégi, második futamán, Mogyoródon. A mezőnyben ezúttal is ott volt a Zengő Motorsport 22 éves versenyzője, Ficza Ferenc, aki erre a hétvégére ugrott be az ETCR-be, valamint Jedlóczky Márk (18) és Tassi Attila (19). A rajtnál a francia Francisco Abreu ugyan átugrotta a magyar csapat pilótáját, ám csupán az ötödik körig tudta megőrizni az első helyét: előbb Mora, majd Nagy is megelőzte őt. A két M1RA-s versenyző között alig egy másodperc volt a különbség, komolyabb csatába viszont nem merészkedtek, így egészen a leintésig meg is maradt ez a különbség a portugál javára magyar kollégájával szemben.

Dobogón a magyar csapat két pilótája Nagy Dániel (b) és Francisco Mora (j) Forrás: tcr-series-com
Dobogón a magyar csapat két pilótája Nagy Dániel (b) és Francisco Mora (j) Forrás: tcr-series-com
A M1RA, amely tavaly a nemzetközi TCR sorozatban hat futamgyőzelmet is elért, idén ezzel először ért a csúcsra, ráadásul rögvest kettős győzelmet ünnepelhetett magyar közönség előtt. A dobogó harmadik fokára az a Josh Files állhatott fel, akinek szintén magyar a csapattársa, Tassi Attila. A Hell Energy színeiben induló KCMG-Hondát terelgető Tassi a kilencedik helyről jött fel egészen a negyedikig a versenyben. Harmadik magyarként Ficza is pontot szerzett, őt kilencedikként intette le a kockás zászló.
Tassi Attila negyedik lett vasárnap a Hungaroringen Forrás: tcr-series-com
Tassi Attila negyedik lett vasárnap a Hungaroringen Forrás: tcr-series-com
„Ismét nagy volt a küzdelem az élbolyban, de sajnos az autómból elfogyott az erő a negyedik körben. Igyekeztem így is mindent megtenni, hogy a lehetőségekhez mérten a legjobb helyen végezzek, ez most így sikerült” – értékelte a versenyt hivatalos Facebook-oldalán a kisebb technikai problémával küzdő Tassi Attila „Nagyon nehéz volt megtalálni azokat a pillanatokat, ahol nagy rizikó nélkül lehetett ma előzni, ezért nagyon örülök neki, hogy kétszer is sikerült megtalálnom ehhez a tiszta momentumot” – mondta Nagy Dániel a dobogóról lefelé jövet, a versenyben összehozott két előzéséről. „Szeretném kiemelni a csapatunkat, mert óriási munkát végeznek versenyről versenyre. Néha ez nem tud megmutatkozni, mert egy technikai sport, de azt gondolom, a mai napon megmutattuk, hogy milyen fából faragtak minket. Nagyon kijárt a srácoknak ez az egy-kettő.” Nagy Dániel a Hungaroringen elért kettős pontszerzésének köszönhetően feljött összetettben a harmadik helyre, ráadásul a két éllovas vasárnap nullázott, így hátrányát is jelentősen csökkentette. A jelenleg első helyen álló spanyol Mikel Azconával szemben 25 pont a hátránya. Tassi Attila az ötödik.