UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2018-07-09 18:06

Gyors búcsú egyesben

Két szettes, 6:4, 7:5-ös vereséget szenvedett Nagy Adrienn az amerikai Peyton Stearnstől a wimbledoni juniorbajnokság első körében. Az alig több mint egy óránt át tartó mérkőzésen az ellenfél jól kihasználta a pálya és saját adottságait, az MTK fiatal játékosa ezzel szemben igen hullámzóan szervált. Kedden a párosok között folytatja lengyel partnere oldalán az angol nyílt teniszbajnokságot.

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.huHiába érezte magát az első perctől fogva otthonosan a füves borításon Nagy Adrienn, mégsem sikerült továbbjutnia a wimbledoni juniorverseny első köréből. Fű és fű között a teniszpályák esetében még akkor is lehet különbség, hogyha néhány száz méter választja el csupán őket egymástól. A meccsek helyszínén a versenyzők nem gyakorolhatnak, az edzőpályák természetes borítása pedig ha picit is, de mégiscsak eltérő. Az MTK 17 esztendős játékosa szerint valóban gyorsabb volt a wimbledoni 11-es, mint a roehamptoni előtorna terepe, ám a mérkőzés kimenetele nem csak ezen múlott.

Adrienn Wimbledonban sem tudott az első körből továbbjutni
Adrienn Wimbledonban sem tudott az első körből továbbjutni
Adrienn ellenfele, az amerikai Peyton Stearns a kvalifikációból érkezett, ám annyit azért tudott róla az edző-édesapa Nagy Tamás, hogy remekül szervál, és erős tenyerese van. Ez be is igazolódott az 1 óra 11 percig tartó találkozón, hiszen alig alakultak ki hosszú labdamenetek. Amikor pedig Adriennen volt a sor adogatásban, ő egy kicsit hullámzóbb volt a szokásosnál. „Két nyert gémmel kezdte a meccset, ekkor kellett volna még jobban nyomnia az ellenfelet, és nagyobb előnyt kicsikarni” – vélekedett a találkozó után Nagy Tamás. – „Szerintem a rutintalanság számlájára írható, hogy ezekben a pillanatokban nem tud még úgy reagálni, ahogy azt a profik teszik. De az élet majd úgyis hozza ezeket a tapasztalatokat. Kívülről én úgy éreztem, hogy gyorsabb volt a pálya, mint Roehamptonban, ez a sebességkülönbség pedig az ellenfélnek volt előnyös. Amikor, nagy ritkán, hosszabb labdamenetek alakultak ki, akkor többnyire Adri nyerte a pontot. Az volt a gond, hogy jobbára el sem jutottak három-négy ütésváltásig. Az amerikai lány élt a saját és a pálya adta lehetőséggel, ezért tudott nyerni.  Azokra a füves trükkökre, amiket Adri Roehamptonban megcsinált, most nem volt ideje. Az első szervája is gyenge volt, de legfőképpen nagyon ingadozó.” A fiatal magyar játékos a második szettben azért megvillantotta híres küzdenitudását: 1:3-ról nemcsak fordított, de 4:3-as vezetéshez is jutott. 5:4-nél ismét neki állt a zászló, ám végül 7:5-re ezt a játékrészt is elveszítette. „Egy kicsit valóban gyorsabb volt ez a pálya, ám én sokkal inkább a fáradtságot éreztem a lábamban” – mondta honlapunknak a mérkőzés után Nagy Adrienn. – „A végeredmény persze ugyanaz, késésben voltam, s emiatt hibáztam. Nagyon sok edzés van mögöttem, szerintem ezért voltam lassabb a szokásosnál. De ellenfelem is nagyon jó volt. Sajnálom, hogy nem tudtam nyerni, nagyon szerettem volna továbbjutni.” Az MTK 17 éves játékosa kedden a párosok között a lengyel Stefania Rogozinska oldalán folytatja wimbledoni szereplését.

Angol nyílt teniszbajnokság, Wimbledon. Juniorok. Leány: Peyton Stearns−Nagy Adrienn 6:4, 7:5.