UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-07-12 14:42

Nagy tettekre készen

Ötgólos sikerével az elődöntőbe jutott a magyar juniorválogatott a debreceni női U20-as kézilabda-világbajnokságon. A csapat két játékosát, Háfra Noémit és Pásztor Noémit kérdeztük az élesedő versenyről, a debreceni közönségről és a folytatásról is.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huAz előzetes célkitűzés, a szövetség által támasztott elvárás teljesítve. Szerdán a legjobb négy közé jutott a magyar válogatott a Debrecenben zajló női U20-as kézilabda-világbajnokságon. Golovin Vlagyimir együttese – tegyük hozzá, utánpótlás-eseményen máshol nem tapasztalható, fantasztikus szurkolás közepette a Főnix Csarnokban – az első félidei háromgólos hátrány után 31–26-ra legyőzte a románokat a negyeddöntőben. Az első harminc perc pokoli nehéz volt, pedig az elején még úgy látszott, nem lehet baj: 10–6-ra is vezettek a mieink. Akkor viszont néhány ziccerrontás és technikai hiba után egészen a félidő végéig nyúló rövidzárlat következett, aminek köszönhetően a románok húztak el néggyel, a szünetben pedig 17–14-re vezettek.

Pásztor Noémi megállíthatatlan volt a románok elleni negyeddöntőben Forrás: MKSZ
Pásztor Noémi megállíthatatlan volt a románok elleni negyeddöntőben Forrás: MKSZ
A találkozó után az FTC átlövője, a csapat felnőtt-válogatottat is megjárt vezéregyénisége, Hárfa Noémi elismerte, nem ilyen első félidőre számított. „A szünetben eléggé megijedtem, mert nem nézett ki jól az utolsó néhány perc. Ugyanakkor láttam, ismét nagyon egyben van a csapat, ezért bíztam benne, hogy felrázzuk magunkat, és igenis megnyerjük ezt a negyeddöntőt.” A Budaörs beállója, a hatgólos Pásztor Noémi is elégedett volt a társaság szünetben tapasztalható hozzáállásával. „Az billentette át a mi oldalunkra a mecset, hogy a szünetben felfogtuk: ha ez elmegy, elúszik a nagy cél, a négy közé jutás is. Összekapaszkodtunk, és azt beszéltük, ezt meg kell fordítanunk, mert a miénk a jobb csapat. Szerencsére ez a végére ki is jött.” A folytatásban aztán, ahogyan az már ismert, mindent helyre tett a magyar válogatott. Két perc alatt kiegyenlített, majd szinte rögtön a vezetést is magához ragadta. S egyre növekvő előnye a végére ötgólosra duzzadt.
Remélhetőleg a dél-koreaiak elleni elődöntőben is sokszor láthatunk hasonló jelenetet a magyar kispadon Forrás: MKSZ
Remélhetőleg a dél-koreaiak elleni elődöntőben is sokszor láthatunk hasonló jelenetet a magyar kispadon Forrás: MKSZ
Immár biztos, éremért játszhat a csapat Debrecenben. De hogyan látják a lányok a folytatást péntektől, amikor már a döntőbe jutás lesz a cél. „Először is még fel kell dolgoznunk ezt a sikert, hogy mit is jelent ez a győzelem” – kezdte Háfra. „Aztán pedig gőzerővel készülünk a következő meccsre, amiből szintén a maximumot szeretnénk kihozni a csodás közönség előtt.” Hasonlóan látja ezt Pásztor Noémi is. „Menetelünk előre, teljesen mindegy melyik együttessel találkozunk, azt kell megverni. Pozitívan állunk hozzá, a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni, ha ez az első hely, akkor azt.” Azóta pedig már az ellenfél is megvan. Dél-Korea kisebb (vagy nagyobb) meglepetésre nyolc góllal legyőzte Dániát a negyeddöntőben, így az Ázsia-bajnok vár Háfráékra a fináléba kerülésért pénteken 20 órától. A másik ágon miután a nagy esélyes, Európa-bajnoki címvédő franciák is búcsúztak, Oroszország–Norvégia elődöntőt rendeznek.

U20-AS NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, DEBRECEN A magyar válogatott eddigi mérkőzései: Csoportkör: –Brazília 27–24, –Portugália 33–20, –Montenegró 27–17, –Norvégia 35–27 Nyolcaddöntő: –Szlovénia 31–17 Negyeddöntő: –Románia 31–26 Az elődöntő párosítása (július 13.): 17.30: Oroszország–Norvégia 20: Magyarország–Dél-Korea

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.