UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-07-14 21:42

Két arany és három ezüst

Két arany- és három ezüstérmet szerzett a magyar junior cselgáncsválogatott a Pakson zajló korosztályos Európa−kupa-verseny első napján. A viadalra négy kontinens 29 országából érkezett 362 sportoló.

Krasznai Bence – utanpotlassport.huKét arany- és három ezüstérmet szerzett a magyar junior cselgáncsválogatott a Pakson zajló junior Európa−kupa-versenyen. A viadalra négy kontinens 29 országából érkezett 362 sportoló, s ebből 61 a magyar dzsúdós. A 81 kilogrammosok között taroltak a magyar fiúk; Rajkai Róbert és Gőz Roland vívta egymással a döntőt, végül Rajkai bizonyult jobbnak. Ugyanebben a súlycsoportban Kurtán Zsombor ötödik lett.

Tóth Apor (fehérben) magabiztosan lett bajnok a 90 kilogrammosok között
Tóth Apor (fehérben) magabiztosan lett bajnok a 90 kilogrammosok között
A fiúk vezetőedzője, Horváth László beszélt arról, milyen erősek is vagyunk ebben a kategóriában: „A dolog szépsége az, hogy az elsőszámú magyar, Tóth Benedek sérüléssel bajlódott. A három fiú hasonló erőt képvisel, Benedekre most három hét kihagyás vár, mert térdsérülése van. A következő Európa-kupán pontszámban akár be is érheti őt Róbert és Roland. A világversenyekre valószínűleg elosztjuk majd őket, mivel mindhárman megérdemlik, hogy képviseljék az országot.” A 90 kilósok mezőnyében Tóth Apor állt fel a dobogó legfelső fokára, miután legyőzte a fináléban az ukrán Olekszij Babenkót. Horváth szerint nagyon megérdemelte a győzelmet Apor, mert egész nap remek formában volt. Elmondta, egyedül a bosnyák Toni Miletictől tartottak az elődöntőben, ám ő sem okozott gondot neki. A +100 kilogrammosok versenyében Waczulik Richárd ezüstérmet szerzett. Richárd a fináléban a szlovén Marinic ellen maradt alul, akit idén már vert meg. A vezetőedző úgy véli,  meglehetett volna az arany. A leányok csatájában egyedül a 44 kilós Beringer Fatime szerzett érmet, mégpedig ezüstöt. De a szakágvezető, Radics Attila nem az ő teljesítményét emelte ki, hanem a két ifjúsági versenyzőt; az 52 kilogrammos Ábrahám Titanillát és az 57 kilós ifjúsági világbajnok Varga Brigittát. Mindkét fiatal hetedik lett a kategóriájában,  a mester szerint azonban kiemelkedően versenyeztek, s több tapasztalattal, valamint jobb erőnléttel akár a dobogóra is felállhattak volna, ugyanis vezető helyzetben kaptak ki. A két edző összességében elégedett az első versenynap eredményével.

JUNIOR EURÓPA-KUPA, PAKS A magyar versenyzők helyezései Fiúk 81 kg: 1. Rajkai Róbert, 2. Gőz Roland, 5. Kurtán Zsombor, 90 kg: 1. Tóth Apor, 100 kg: 5. Árvai Péter, +100 kg: 2. Waczulik Richárd Lányok 44 kg: 2. Beringer Fatime, 5. Szladovics Patrícia, 5. Vaska Fanni, 52 kg: 7. Ábrahám Titanilla, 57 kg: 7. Varga Brigitta

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.