UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2018-07-14 16:59

Lányok lépéselőnyben

Az elődöntőbe küzdötte magát a leány U12-es teniszválogatott a Rezzatoban megrendezett korosztályos csapatversenyen, a Nemzetek Tornáján. A fiúválogatott egy győzelemmel fejezte be a nyolcas tornát. Dr. Zsiga László szövetségi edző szerint, mindenki jó teljesítményt nyújtott a meghívásos viadalon.

Gy. Szabó Csilla –utanpotlassport.hu Meghívásos korosztályos csapatversenyen vett részt Olaszországban két U12-es válogatottunk a héten. A Molnár Kitti, Major Stella alkotta leány csapat két győzelemmel az elődöntőbe jutott, míg a Kincses Kolos, Zsembery András páros egy találkozót nyerve fejezte be a nyolcas tornát.

Minden játékos jó teljesítményt jutott a Nemzetek Tornáján, Olaszországban
Minden játékos jó teljesítményt jutott a Nemzetek Tornáján, Olaszországban
A hagyományos viadalra Olaszország, Nagy-Britannia, Izrael, Franciaország, Bosznia−Hercegovina és Szlovénia csapatai kaptak meghívót a mieinken kívül, a lányoknál a román, a fiúknál pedig a mexikói gárda volt a nyolcadik résztvevő. A magyar válogatottat elkísérő dr. Zsiga László nagyon szép teljesítménynek értékelte, hogy Molnár Kitti és Major Stella alkotta csapatunk legyőzte az olaszokat, s ezzel elődöntőbe került: „Az olasz együttes nagyon jó volt, így remek eredménynek tartom a lányok győzelmét, különösen úgy, hogy vesztett állásból tudtak fordítani. A franciák ellen, a legjobb négy között csupán szépítésre futotta ugyan a párosmeccs megnyerésével, ám Kitti és Stella nagyszerűen harcoltak, szó szerint kiküzdötték ezt a szakmai szempontból értékes győzelmet. Molnár Kitti végig határozottan és magabiztosan játszott. Major Stella most mutatkozott be a nemzetközi porondon, neki nem volt egyszerű a helyzete. Láttam rajta, nagyon izgult a meccsei előtt. De hát pontosan a fiatalok rutinszerzése a célja ezeknek a tornáknak, mi is erre használtuk ezt az alkalmat. A fiúk jóval erősebb csapatokkal találkoztak, Izrael legyőzése számukra elég nagy fegyvertény. Kolos nagyon szoros meccseket játszott, jó teljesítményt nyújtott. De ez utóbbi igazából mind a négy játékosról elmondható.”

Nemzetek Tornája, Rezzato (Olaszország) U12 Fiúk. A-csoport: Magyarország−Olaszország 1-2, Magyarország−Nagy Britannia 0−3, Magyarország−Izrael 2−1. Leányok. A-csoport: Magyarország−Olaszország 2−1, Magyarország−Nagy Britannia 0−3, Magyarország−Izrael 2−1. Elődöntő: Franciaország−Magyarország 2−1 Sarah Iliev−Major Stella 6:1,6:0 Shanice Roignot−Molnár Kitti 6:2,6:3 Sarah Iliev, Beverlay Nyangon−Major Stella, Molnár Kitti 4:6, 6:2, 3:10.

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.