UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-07-15 20:38

Meglepetéssel fűszerezve

Egy arany-, egy ezüst- és négy bronzérmet nyert a magyar junior cselgáncsválogatott az Európa-kupa-sorozat legutóbbi állomásának zárónapján, amelyet Pakson rendeztek. A két vezetőedző arról beszélt oldalunknak, hogy a fiú- és a leányszakág egyaránt a várakozások felett teljesített.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Amint arról már a beharangozóban beszámoltunk, Radics Attila, a junior leány cselgáncsválogatott szakágvezetője tapasztalatai szerint a hazai rendezésű Európa–kupa-viadalokon a magyar csapatban mindig akad, aki kellemes meglepetést  okoz. A Pakson rendezett viadal zárónapján a 73 kilogrammos Gunics Endre tűnt ki, aki a verseny során legyőzte például az ifjúsági Európa-bajnok osztrák Mathias Czizeket is, s végül felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Gunics Endre (középen) 2015 után ismét nyert ismét Európa-kupa-viadalt
Gunics Endre (középen) 2015 után ismét nyert ismét Európa-kupa-viadalt
A fiúk szakágvezetője, Horváth László így vélekedett a győztes teljesítményéről a megméretést követően: „Nagyon kellemes meglepetés volt, ugyanis Endrét egyelőre közel sem menedzselték annyit, mint a többi kerettagot. Ez most változott, s bebizonyította, hogy vele is komolyan kell számolni a továbbiakban. Egyértelműen kihozta magából a maximumot, fantasztikus volt. Ha minden úgy marad, mint most, akkor ő is utazhat majd a Bahamákra, a korosztályos világbajnokságra.” Bronzérmet szerzett az 55 kilósok versenyében az ifjúsági világbajnoki bronzérmes, kétszeres Európa-bajnoki második Feczkó Csanád, akit csak az olasz Mattia Martelloni tudott maga mögé utasítani. Kozma Ákos pedig a 66 kilósok között lett harmadik. Horváth kiemelte, hogy nagyon fiatal a csapat, s így különösen nagy eredmény az, hogy mind a nyolc súlycsoportban volt magyar az elődöntőben. Rendkívül meg van elégedve a fiúk teljesítményével. Csakúgy, mint Radics a lányokéval, aki előzetesen két érmet remélt, néhány pontszerző hely mellett. Ehhez képest csak a zárónapon három magyar dzsúdós állt fel a dobogóra. A 78 kilogrammos Tóth Fanni ezüstérmes lett, miután a fináléban szoros csatában kapott ki a horvát Karla Prodantól. A +78 kilós kategóriában két hazai dzsúdós is harmadik lett; a még ifjúsági korú Farkas Szilvia és a junior Eb-bronzérmes Szigetvári Mercédesz is. Radics kifejtette, hogy Szigetvári nemrégiben érkezett meg Japánból, ahol egyhónapos felkészülési táborban vett részt, s a mozgásán látszott a fáradtság, mindenesetre hozta a kötelezőt, s érmet szerzett.

JUNIOR EURÓPA-KUPA, PAKS A zárónap magyar helyezései Fiúk 55 kg: 3. Feczkó Csanád, 60 kg: 5. Naji Dávid, 7. Vida András, 66 kg: 3. Kozma Ákos, 73 kg: 1. Gunics Endre Leányok 78 kg: 2. Tóth Fanni, +78 kg: 3. Farkas Szilvia és Szigetvári Mercédesz

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.