- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Újabb orosz vízivarázs

Az orosz páros csütörtökön sem hagyott esélyt másnak. Forrés: Szinkronúszó-szövetség Facebbook-oldal [1]

Az orosz páros csütörtökön sem hagyott esélyt másnak.  •  Forrás: Szinkronúszó-szövetség Facebook-oldal

K. T. I. – utanpotlassport.hu [2]  Míg az oroszok a vízben, addig a magyar lányok a lelátón táncoltak csütörtökön este a budapesti juniorvébén.

A párosok technikai- és szabadprogramját is az orosz Kseniia Ladnaia, Elizaveta Minaeva páros nyerte a Duna Arénában. Egyik számban sem sikerült különösebben megszorítani őket, a délutáni, selejtező nélkül megtartott technikai kűröknél ők jutottak egyedül kilencven pont fölé, ráadásul közel két pontot vertek a második ukránokra.

Este még ennél is nagyobb különbség alakult ki az első két helyezett között. A két nemzet sorrendje ugyanakkor változatlan maradt.

A bronzérem technikai duóban Kínához került, míg a szabadprogramban a selejtezőhöz képest egy helyet javítva Japán lett a harmadik.

Finálét vagy fináléval felérő helyezést ezúttal sem láthatott a budapesti közönség a hazai medencében versenyző lányoktól. Szomorkodni azonban így sincs ok, az előzetes célkitűzésnek megfelelően mindkét duó számban a középmezőny elején végzett a magyar páros. A délelőtti szabadprogram selejtezőjében 16. lett Dávid Janka és Hungler Szabina. A délutáni versenyben pedig Szabó Veronka és Dávid Janka képviselte a piros-fehér-zöld színeket, az egészen bravúros 14. helyet megszerezve.

Szabó Veronka és  Forrás: Magyar Szinkronúszó Szövetség [3]

Dávid Janka és Hungler Szabina a bravúros 16. helyet szerezte meg.   •  Forrás: Magyar Szinkronúszó Szövetség

„Párosban ez egészen elképesztő eredmény, nagyon büszke vagyok arra, amit Jankával elértünk. Jót tett az önbizalmunknak, így alig várom, hogy jöjjön a csapatverseny, ahol talán egy kicsit könnyebb dolgunk lesz, hogy bejussunk a döntőbe” – örömködött Szabó Veronka, aki egy nappal korábban szintén a 14. helyen zárt egyéniben.

Pénteken a csapat szabadprogram következik, ahol egyáltalán nem lehet gond a fináléba kerüléssel, mivel ismét csak selejtező nélküli számról van szó: húsz nemzet közül kellene minél előkelőbb pozícióban zárni. Addig is marad meghatározó élményként a magyar lányok lelátón lejtett tánca, amivel szerdán és ezen az estén is igyekeztek hangulatot teremteni, egyúttal megköszönni a kilátogató nézőknek az érdeklődést.

További korosztályos hírek MŰÚSZÁSBAN [4] a sportági aloldalunkon.