UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-07-20 17:42

Magabiztos siker

Magabiztos győzelmet aratott a magyar férfi U20-as kosárlabda-válogatott a Szófiában zajló B divíziós Európa-bajnokság rájátszásában: 65‒54-re verte Grúzia együttesét. Pór Péter vezetőedző a csoportküzdelmek után egyértelműen kijelentette: cél a kilencedik hely. Nos, jó úton halad a csapat, hogy ezt megvalósítsa.

Sz. M.utanpotlassport.hu „Sajnos nem sikerült a bravúr, és nem küzdhetünk tovább az A divíziós szereplésért. Ettől függetlenül mindent megtettek a játékosok, hogy a legjobbjukat nyújtsák, ezért abszolút büszke vagyok rájuk. Innen kezdve nem is lehet kérdés, hogy mi a cél: a kilencedik hely megszerzése”‒ fogalmazott Pór Péter, a magyar férfi U20-as kosárlabda-válogatott vezetőedzője a szófiai B divíziós Európa-bajnokság csoportküzdelmei után. A piros-fehér-zöld alakulat a rájátszásban a 9-16. helyért szállt harcba, elsőként Grúzia együttese ellen.

Magabiztos győzelmet aratott a férfi U20-as kosárlabda-válogatott Grúzia ellen Forrás: fiba.basketball
Magabiztos győzelmet aratott a férfi U20-as kosárlabda-válogatott Grúzia ellen Forrás: fiba.basketball
A grúzok kezdték jobban a párharcot, azonban Pápaiék nem akarták újra elkövetni a torna elején ejtett hibákat, így hamar észbe kaptak, és átvették a vezetést. Többek között az említett Pápai, valamint Bonifert révén négypontos előnyt sikerült kialakítani az első negyed végére. A második felvonás elején sem változott a játék képe: Kucsora és Bonifert egy-egy hármasával tartotta, sőt, növelte fórját a gárda (24‒18). Ezt követően gyakorlatilag végig 2‒6 pont között mozgott a távolság. Tapadtak a grúzok, de Kerpel-Fronius, Fazekas és Völgyi révén hét ponttal meglépett a magyar válogatott, és miután az utolsó szűk két percben egyetlen grúz kosár sem született, a nagyszünetben hat egység volt a távolság (36‒30). A fordulás után sem változott a forgatókönyv, Pór Péter legénysége összeszedetten játszott. Hiába kapaszkodott az ellenfél, amikor kellett, a mieinktől mindig volt valaki, aki kosarat tudott szerezni. Így a 25. perc közepén is megvolt a hatpontos előny (43‒37). A harmadik játékrészt 6‒0-s rohanással zárták Kerpel-Froniusék, így nyolc pontra ugrott a differencia (49‒41). A záró tíz perc során hat pontra még feljött egyszer a grúz alakulat, de Völgyi két duplájával ‒ először a mérkőzésen ‒ tíz pontra nőtt a különbség a két fél között. A mai napon kifejezetten ponterősen és sokoldalúan játszó Bonifert negyedik hármasa pedig tizenhárom pontos magyar előnyt jelentett a 33. perc elején (56‒43). Nem adták fel a grúzok, de innen már semmi esélyük nem volt még egyszer visszakapaszkodni, végig tíz egység környékén volt a különbség, így végül magabiztosan, szinte végig vezetve, 65‒54 arányban győzött a piros-fehér-zöld együttes, amely holnap a 9-12. helyért játszik.

Férfi U20-as B divíziós Európa-bajnokság, Szófia (Bulgária) Magyarország‒Grúzia 65‒54 (18‒14, 18‒16, 13‒11, 16‒13) Magyarország: Kerpel-Fronius 5/3, Németh 6, Fazekas 5/3, Bonifert 16/12, Pápai 11. Csere: Krnjajski 6, Kovács -, Kozma 2, Kucsora 3/3, Völgyi 11 Grúzia legjobb dobói: Korsantia 15, Darbaidze 10, Andronikashvili 8/3, Tsirikidze 8

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.