- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Megismételt bronz

Leiner Soma – utanpotlassport.hu [1] Úszás a folyóban, majd kerékpározás a roppant technikás városi terepen − junior triatlonistáinkra masszív feladat várt a tartui Európa-bajnokságon. Három-három fiú, illetve leány versenyzőnk méretett meg az észtországi kontinensviadalon, amelyen összesen 135 fiatal állt rajthoz.

Lehmann Csongor ismét bronzérmet szerzett [2]

Lehmann Csongor ismét bronzérmet szerzett

A fiúmezőnyben a tavalyi Európa-bajnokságon bronzérmes Lehmann Csongortól várhattuk a legtöbbet, a tiszaújvárosi versenyző az úszás után ott volt az elsők között, de Karai Levente is jól kezdett. A kerékpározás során Lehmann továbbra is az elsők között haladt, míg Karai leszakadt, Dévay Zsombor viszont felzárkózott az élbolyba. Az aktuális harmadik helyezett bukását követően a norvég Vetle Bergsvik Thorn és a német Tim Hellwig megszökött a mezőnytől, és jelentős előnyre tett szert. Mint kiderült, behozhatatlanra: ugyan Lehmann futotta a legjobb időt, ez „csak” bronzérmet jelentett. Kiválóan szerepelt az eggyel fiatalabb korosztályt erősítő Dévay és Karai is, hiszen előbbi tizenegyedik, míg utóbbi tizenkettedik lett.

A leányoknál a hetes rajtszámmal induló Putnóczki Dorka kezdett a legjobban, az élboly tagjaként szállt ki a vízből. A kerékpározás során még egyben volt a mezőny, később azonban Petrov Dorottya lemaradt, míg Putnóczki és Soós Fanni igyekezett tartani a lépést. Ketten azonban elszakadtak a mezőnytől, így a mieinknek a több, mint húsz fős üldöző bolyban kellett megharcolni a helyekért. Legelőrébb végül Soós végzett tizenötödikként, míg Putnóczki tizennyolcadik, Petrov harminckilencedik lett.

„A lányokban több volt − értékelt honlapunknak Lehmann Tibor, a szövetség szakmai bizottságának elnöke. − Bár Fanni várakozáson felül teljesített, bíztunk benne, hogy legalább egyikük odaér az első tízbe. Csongor bronzérmének nagyon örülünk, mint ahogy a két fiatalabb versenyző helyezésének is, ők jövőre még ennél is előrébb zárhatnak az Európa-bajnokságon. Az egész versenyre jellemző volt, hogy a kerékpározás során dőlt el, így a hagyományosan erős nemzetek, mint a német, a norvég vagy az osztrák érvényesültek igazán.”

Vasárnap a mix váltók versenyével zárul a kontinensviadal.

JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, TARTU (ÉSZTORSZÁG)
A versenynap Európa-bajnokai és a magyar eredmények
Leányok.
 1. Pauline Landron (Franciaország) 1:00:25, …15. Soós Fanni 1:02:08, …18. Putnóczki Dorka 1:02:20, …39. Petrov Dorottya 1:04:25.
Fiúk. 1. Vetle Bergsvik Thorn (Norvégia) 53:59, …3. Lehmann Csongor 54:16, …11. Dévay Zsombor 55:03, 12. Karai Levente 55:19.

További korosztályos hírek TRIATLONBAN  [3]a sportági aloldalunkon.