UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-07-21 20:19

Előre a kilencedikért

Macedóniát is legyőzte, így a kilencedik helyért játszhat férfi U20-as kosárlabda-válogatottunk a szófiai B divíziós Európa-bajnokságon. Pór Péter együttese a második negyedtől kezdve szinte alig kapott pontot, így kétség sem férhetett sikeréhez. Az utolsó negyedben a 20 pontos különbség is összejött, a vége 57−34 lett. A mieink a fehérorosz−portugál meccs győztesével játszanak vasárnap.

L.S. - utanpotlassport.huAz A divíziós szereplést ugyan nem sikerült kivívnia fiú U20-as kosárlabda-válogatottunknak, Pór Péter tanítványai mindent megtesznek, hogy jó szájízzel zárják a szófiai Európa-bajnokságot. A kilencedik hely megszerzésére maradt még esély, ennek megőrzéséhez a mieinknek a macedónokat kellett legyőzniük a szombati helyosztón. Ellenfelünk ugyan nem remekelt eddig a kontinensviadalon, ám a Rabotnicski játékosa, Viktor Efremovszki kétszer is húsz pontig jutott, így az ő egyéni kvalitásaira mindenképpen figyelni kellett.

Kerpel-Fronius Gáspár tizenkét pontig jutott Macedónia ellen Forrás: FIBA
Kerpel-Fronius Gáspár tizenkét pontig jutott Macedónia ellen Forrás: FIBA
Nos, Efremovszki ezúttal megállt tizenegy pontnál, de nem is róla szólt a találkozó. A macedónok agresszívabban kezdtek (0−4), ám utána alábbhagyott a délszláv lendület. Támadásban azonban a magyar csapat sem jeleskedett igazán, felváltva vezettek az együttesek, az első tíz perc döntetlen állásnál járt le (13−13). A ponteső a második negyedben sem érkezett meg, ám a macedónok őrizték szűk előnyüket egészen a 17. percig. A félidő utolsó hét percében viszont csak a mieink voltak eredményesek − Kerpel-Fronius Gáspár, Krnjajski Boris és Németh Ákos találatainak köszönhetően 25−19-es magyar vezetésnél vonulhattak pihenőre a csapatok. A védekezés a harmadik negyedben is kiválóan működött, sikerült négy ponton tartani az ellenfelet. Ráadásul Bonifert Bendegúz, Pápai Máté és Kerpel-Fronius révén már tizenkét pontos volt a magyar előny, és ez kitartott az etap végéig. A záró tíz perc elején ugyan gyorsan berámolt hat pontot a macedón válogatott, a különbség így is csak nőtt. Végül 23 ponttal, 57−34-re diadalmaskodott Pór Péter együttese, így vasárnap a kilencedik helyért léphet pályára. Az ellenfél a fehérorosz−portugál meccs győztese lesz.

U20-AS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZÓFIA (BULGÁRIA) Macedónia−Magyarország 34−57 (13−13, 6−12, 4−12, 11−20) Magyarország: Kerpel-Fronius 12, Németh Á. 6, Fazekas 4, Bonifert 8, Pápai 12. Cserék: Völgyi 2, Kovács -, Kozma -, Krnjajszki 13/3, Kucsora −.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.