- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Pontokban egyre előrébb

K. T. I. – utanpotlassport.hu [1]  Válogatottunk nagy reményekkel vágott neki a csapat szabadprogram selejtezőinek a Duna Arénában. Árkovits Petra szövetségi edző már pénteken kifejtette: akkor lehet reális esély az esti döntőre, ha sikerül megelőznünk a mieinkkel nagyjából egy szinten álló brazilokat. Ez azonban, ha kevés híján is, de nem sikerült a junior-vb negyedik napján. A magyar lányok 77,3000 pontot kaptak, ezzel alaposan megverték a közvetlen utánuk érkező németeket, viszont egy ponttal elmaradtak a dél-amerikai riválistól.

A csapatszámokban sem lehetett megállítani az oroszokat a budapesti junior-világbajnokságon. Forrás: Magyar Szinkronúszó Szövetség FB-oldala [2]

A csapatszámokban sem lehetett megállítani az oroszokat a budapesti junior-világbajnokságon.  •  Forrás: Magyar Szinkronúszó Szövetség FB-oldala

Két nemzet volt hátra a huszonkettőből, amikor a 12., még épp bejutó helyen állt a Natalja Taraszova és Árkovits Petra vezette juniorválogatott, ám mivel köztük volt az eddig négy bronzérmet gyűjtő Japán is, sejthető volt, hogy nem sikerül megőriznünk a finálét jelentő pozíciót. Ez végül így is lett: az egy nappal korábbi csapat technikai számhoz hasonlóan, végül a 14. helyen zártak Szabó Veronkáék.

Ki kell emelnünk viszont, hogy másfél ponttal így is többet gyűjtött válogatottunk, mint amivel két hete, az Európa-bajnokságon a döntő 10. helyét szerezte meg.

Délután a vegyes párosoké volt a főszerep. A fiúk, férfiak visszatérése a sportágba még olyannyira gyerekcipőben jár, hogy a technikai számban összesen öt nemzet nevezett. Mondani sem kell, az oroszok köztük voltak, és ha már eljöttek, be is gyűjtötték a hatodik aranyérmüket ezen a vébén. A dobogó második fokára a kínai duó állhatott fel, megelőzve a japánokat.

Kora este aztán jöhetett az újabb főműsoridős döntő, ahol csak a miheztartás végett a hetedik fináléban a hetedik elsőségét is megszerezte az orosz válogatott. 93.6667 pontjuk az egész vébé második legmagasabb pontszáma volt. Nem mellékesen annál is jobb, mint amivel július első napjaiban, Finnországban megszerezték az Eb-címet. Az ukránok – talán az est legnagyobb tapsot kapott – produkciója ezúttal is a második helyre volt elég.

Az utolsóként vízbe ugró japánok visszavágtak Kínának a vegyes párosban elszenvedett vereségükért és megszerezték az ötödik bronzérmüket is Budapesten. Ráadásul a torna alatt először 90 pont fölé jutottak ők is, ami eddig csak az orosz és az ukrán csapatoknak sikerült.

A junior-világbajnokság vasárnap a vegyes párosok szabadprogramjával, és a csapatok kombinációs kűrjével ér véget. Utóbbi a magyarok specialitása. Két hete, Tampere-ben a kimagasló hetedik helyet szerezték meg a mieink, vagyis ha valamikor, a zárónapon valóban reális esélyünk lehet arra, hogy fináléban lássuk a magyar juniorválogatottat.

További korosztályos hírek MŰÚSZÁSBAN [3] a sportági aloldalunkon.