UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2018-07-21 11:49

Tovább élő tőrremény

A három fiatal tőröző közül egyedül Kondricz Kata maradt versenyben a kínai Vuhsziban zajló felnőtt vívó-világbajnokságon. A Budapesti Honvéd 20 éves versenyzője esélyesebb német riválist győzött le a 64 közé jutásért, hétfőn pedig már a világranglista harmadik helyezettje vár rá. Tizenhét esztendős kardozónk, Pusztai Liza kiemeltként csak kedden lép pástra, hongkongi riválissal találkozik először.

B. V. – utanpotlassport.hu A négy magyar utánpótláskorú versenyzőből három már pástra lépett a vuhszi felnőtt vívó-világbajnokságon. A 17 éves kardozó, a már felnőttek között is „rutinosnak” számító Pusztai Liza csak azért nem szállt harcba az első napokban, mert kiemeltként csak a legjobb 64 között kapcsolódik be a küzdelmekbe. Nem úgy, mint a már felnőtt Eb-t is megjárt két tőröző, az egyaránt 20 esztendős BVSC-s Frűhauf Benjámin és az UTE vívója, Mészáros Tamás. Mindketten remekeltek a selejtezőcsoportban, továbbjutásukhoz kétség sem férhetett. Mészáros négy, Frűhauf három győzelemmel abszolválta ezt a szakaszt.

Kondricz Kata (balra) remek vívással jutott a 64 közé Forrás: FIE
Kondricz Kata (balra) remek vívással jutott a 64 közé Forrás: FIE
Utána viszont nem sikerültek az újabb bravúrok, igaz, nem is kaptak könnyű feladatot a fiúk. Mészáros a négyszeres egyéni világbajnokkal, Peter Joppichhal találkozott, a német érvényesítette a papírformát, 15:8-ra nyert. Frűhauf, miután az első kanyarban túllépett a belga Lecocqon, szoros csatában maradt alul a ciprusi Tofalidesszel szemben (13:15). A lányok között is fegyvert ragadott egy fiatal tőrözőnk, az utolsó utánpótlásévadját a fiúkhoz hasonlóan most záró Kondricz Kata 2/3-as mérleggel lépett túl a selejtezőn, majd a főtáblán hozott össze bravúrt. Azt a német Leandra Behrt győzte le, aki az újvidéki Eb csapatversenyében éppen a mieink ellen remekelt. Ezek után hétfő hajnalban a világranglistán harmadik helyen álló amerikai Lee Kiefer vár rá a legjobb 64 között. Pusztai kiemeltként csak kedden kezd. Felnőtt Eb-bronzérmes kardvívónk első ellenfele a hongkongi Au Szin Jing lesz a 32 közé kerülésért.

FELNŐTT-VILÁGBAJNOKSÁG, VUHSZI (KÍNA) Férfi tőr. A csoportmérkőzéseken: Mészáros Tamás 4 győzelem/1 vereség, Frűhauf Benjámin 3/3 (mindketten továbbjutottak) A 96 közé jutásért: Frűhauf–Lecocq (belga) 15:9 A 64 közé jutásért: Mészáros–Joppich (német) 8:15, Frűhauf–Tofalides (ciprusi) 13:15 Női tőr. A csoportmérkőzéseken: Kondricz Kata 2 győzelem/3 vereség (továbbjutott) A 64 közé jutásért: Kondricz–Behr (német) 15:13

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.