- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Zárás az ötödiken

Leiner Soma – utanpotlassport.hu [1] Egyes rajtszámmal, címvédőként várhatta mix váltónk a tartui junior triatlon Európa-bajnokság zárónapját. Az egy évvel ezelőtti, kitzbüheli aranycsapatból Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor maradt, Soós Fannival és Sinkó-Uribe Auréllal lett teljes az idei magyar négyes.

Mix váltónk ötödik lett az észtországi junior Európa-bajnokságon Forrás: Magyar Triatlon Szövetség/Facebook [2]

Mix váltónk ötödik lett az észtországi junior Európa-bajnokságon  •  Forrás: Magyar Triatlon Szövetség/Facebook

A rendkívül változatos versenyen 22 csapat állt rajthoz, a mieink dobogós vágyakkal ugrottak vízbe. Pontosabban Putnóczki Dorka, ő volt ugyanis a kezdőember. A tiszaújvárosi versenyző remek úszóteljesítményre képes, ezt ezúttal is bizonyította, hiszen elsőként szállt ki a vízből. A mezőny azonban rendkívül sűrűnek bizonyult, Dorka a tizenegyedik hely környékén adta át a folytatás jogát Sinkó-Uribe Aurélnak. Az úszás ezúttal is jól sikerült, hiszen sikerült megközelíteni az élbolyt. A kerékpározás és a futás is rendben volt, így Soós Fanni a nyolcadik helyről következhetett.

Fanni erősen kezdett, ám a futás végére visszaesett, a mieink maradtak a nyolcadik helyen. A helyezés kevésbé, a 15 másodperces hátrány annál inkább problémának bizonyult. Komoly feladat várt Lehmann Csongorra, aki ezúttal is remek teljesítményt nyújtott: erős időt úszott, masszívan kerékpározott és a futása is kiemelkedő volt. Ötödikként ért célba, a dobogóhoz az a 15 másodperc hiányzott, ami az utolsó váltás előtt felhalmozódott.

„Nagyon kiélezett küzdelem volt, rövid időn belül rengeteg minden változott a verseny alatt. Bíztunk a dobogóban, de nem lehetünk elégedetlenek az ötödik hellyel sem, hiszen sokáig rosszabbul nézett ki a helyzet…Mindenki nagyot küzdött, de hiányoztak az extra teljesítmények” − értékelt honlapunknak Lehmann Tibor, a szövetség szakmai bizottságának elnöke.

A mix váltók versenyével az észtországi kontinensviadal véget ért, a magyar csapat hétfőn érkezik haza. A küldöttség egyetlen érmét Lehmann Csongor egyéniben szerzett bronza jelentette.

További korosztályos hírek TRIATLONBAN  [3]a sportági aloldalunkon.