UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Evezés

2018-07-28 22:24

Két pontszerzés egy napra

Megszületett a magyar csapat első pontja, és vannak már A-döntős hajóink is a poznani, U23-as evezős világbajnokságon. A helyosztókon szereplő magyarok is tisztességgel helytálltak – nyilatkozta honlapunknak az utánpótlás szövetségi kapitány.

K. T. I. – utanpotlassport.hu „A nap elején mind ebben reménykedtünk, de kimondani nem feltétlen mertük” – mondta az utanpotlassport.hu megkeresésére Lőrincz Attila sportági koordinátor, utánpótlás fejlesztési menedzser, miután a férfi négypárevezős hajónk beverekedte magát a döntőbe.

A férfi négyes bejutott a vasárnapi döntőbe. Forrás Magyar Evezős Szövetség FB-oldal
A férfi négyes bejutott a vasárnapi döntőbe. Forrás Magyar Evezős Szövetség FB-oldal
A lengyelországi világbajnokság negyedik napja remekül sikerült a magyar egységeknek. Szegedi Tamás, Szabó Márton, Ács Kristóf és Bácskai Máté hajója magabiztos előnnyel, harmadik, azaz továbbjutó helyen ért célba az elődöntőben, így rajthoz állhat a vasárnapi fináléban. „Nagyon éretten  versenyeztek, s noha 500 méter után még csak az ötödikek voltak, azt már a vébé előtt tudtuk, hogy az állóképességükkel nem lehet baj. Ergométeren egészen kimagasló eredményeket produkáltak, és az erőnléti mellett a pszichés felkészülésük is remekül sikerült. Erős ellenszél volt a pályán, ami jobban kihozta az erőkülönbségeket az egységek között, és ez a mi kezünkre dolgozott” – értékelte a sikert Lőrinc Attila. Nem sokkal a négyes célba érése után Szlovák Bence és Szabó Bence megszerezte a válogatott első pontot érő helyezését. A kormányos nélküli kettesek B-döntőjében szintén erős hajrával lettek másodikok, összesítésben pedig nyolcadikok. Az első pontszerzés után pedig csakhamar meglett a második is, a női könnyűsúlyú kormányos nélküli ketteseknél Döbrentey Réka és Papp Sarolta az utolsó 500 méterig tartotta a lépést a harmadik helyen evező olaszokkal, ám a végén leszakadt, és negyedikként ért célba. „Ugyanez a kettes szerepelt a kétpárevezősök között is, és hiába próbálták beosztani az energiáikat, a kiírás értelmében muszáj volt végigmenniük a D-döntőben. Utólag mind a ketten azt mondták, a két szám túl sokat vett ki belőlük, ami értékes tapasztalat kell legyen a jövőre nézve” – mondta Döbrenteyékről a kapitány.
Vasárnapra két magyar egység maradt, a többieknek véget ért a poznani U23-as vb. Forrás: Magyar Evezős Szövetség
Vasárnapra két magyar egység maradt, a többieknek véget ért a poznani U23-as vb. Forrás: Magyar Evezős Szövetség
A Kiss Norbert, Hopp Márton, Gerei Tamás, Porvázsnyik Patrik összeállítású, kormányos nélküli négyes a C-döntőben második, a teljes mezőnyt tekintve 14. lett. Sőnfeld Álmos és Ocsenász Gergő  ugyanilyen eredményt ért el a normálsúlyú kettesek között. Danó Dániel csupán a D-döntőben jutott szóhoz az egypárevezősöknél, azt viszont magabiztosan megnyerte, így 19. helyet ért el a vb-mezőnyben. Két magyar hajó sorsa még kérdéses. Gadányi Zoltána a női egypárevezősök középfutamában 6. lett, így a B-döntőben evezhet vasárnap. Preil Vivien és Horváth Kitti párosára is a B-döntő vár a normálsúlyú kétpárevezősök között. További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.