- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Négy érem, két csúcs

RKB – utanpotlassport.hu [1] Az isztambuli junior uszonyosúszó Európa-bajnokság második napján négyszer állhatott magyar búvárúszó a dobogón. Kókai Dávid csapatvezető elégedett a magyar válogatott eddigi teljesítményével, ugyanakkor bízik a további éremszerzésben.

Eddig 7 érmet szerzett a magyar csapat Isztambulban Forrás:  index.hu [2]

Eddig 7 érmet szerzett a magyar csapat Isztambulban  •  Forrás: index.hu

„Eddig remekül úsznak a lányok és a fiúk is. Az aranyérem egyelőre várat magára, azonban továbbra is úgy érzem, hogy a magyar lányok begyűjtenek majd legalább egyet. Remélem holnap is az eddig látott elszántsággal ugranak majd vízbe úszóink” – foglalta össze tömören a magyar csapat eddigi teljesítményét Kókai.

Kedden négy érmet szereztek versenyzőink, sőt országos ifjúsági csúcs is született.

A fiúk közül ma Lengyeltóti Bence teljesítménye emelkedett ki, bronzérmet szerzett 200 méteres felszíni úszásban. A versenyszámban induló másik magyar versenyző, Kocsis Marcell hetedikként zárta a versenyt.

A lányoknál ma is remekül versenyzett Hamlin Dorothy, aki másodikként végzett 200 méteres felszíni úszásban, mögötte a szintén magyar Stadler Csenge ért be, így a dobogó harmadik fokára ő állhatott fel. Kiss Blanka 100 méteres búvárúszásban az ukrán Viktoria Uvarovával egyszerre csapott be, így mindketten bronzérmesek lettek 39.53 másodperces idővel, s ez új junior országos csúcs.

Kothencz Petra 1:34.41-gyel hatodik helyezett lett a leány 200 méteres felszíni gyorsúszás döntőjében, ezzel új ifjúsági országos csúcsot állított fel. Kókai Dávid kiemelte a remek eredmény fontosságát.

„Noha nem szerzett érmet Petra, remek ez az eredmény. Nem gondolom, hogy csak azt kellene néznünk, hogy ki hányszor áll dobogóra. A megbúvó, érmet nem érő versenyeredmények is lehetnek éppen olyan fontosak, mint bármilyen medália.”

További korosztályos hírek BÚVÁRSPORTBAN [3] sportági aloldalunkon