UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2018-07-31 20:53

Valóban világverseny

Csupa egyes jellemzi a Dallos Lilla, Turbucz Anna-párost idén a világversenyeken: hol a 11., hol az 1. helyen kötnek ki. Most éppen tizenegyedik hely jött a két ifjúsági korú versenyzőnek, mégpedig a kladnói junior-vb nyitónapján a női váltóban. Az érmeken három kontinens osztozkodott.

A. A. –utanpotlassport.hu A továbbra is szűkös hazai merítési lehetőségeket mutatja, hogy Dallos Lilla és Turbucz Anna idén immár harmadszor indult világversenyen váltóban: az ifjúsági világbajnokság és az ifjúsági Európa-bajnokság után a junior-vb következett, a csehországi Kladnóban. Az ifi vb 11., az ifi Eb 1. helyet hozott, a junior-vb megint csak 11-iket. „Mindene elvárás nélkül versenyeztettük őket, hiszen még nem juniorok, egyikük az ifi A-korban is csak első éves – mondta Kállai Ákos női kapitány. – Egy-két év különbség ebben a korban még rengeteget számít, nekik pedig még nagyon sok rutint kell szerezniük és fizikailag erősödniük. Az úszásban hozták, amit tudnak, a vívásban volt botlás, a hibákra pedig azonnal lecsaptak az ellenfelek. A lovaglásban is volt bizonytalanság, a tizenkettedik helyről indultak a lézerfutásban, végül a tizedikért harcoltak. Nem lehetek elégedetlen, hiszen tudtuk, hogy két fiatalról van szó.”

Turbucz Annáéknak rengeteg rutinra lesz még szükségük, de van bőven idejük Fotó: Buza Virág
Turbucz Annáéknak rengeteg rutinra lesz még szükségük, de van bőven idejük Fotó: Buza Virág
A vb és az Eb erőssége közötti különbséget jelzi, hogy itt három kontinenst képviseltek a dobogósok: guatemalai arany született, kínai ezüst, olasz bronz. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN  a sportági aloldalunkon.