UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2018-08-01 21:12

Pengével nem ment, pisztollyal igen

Jól lőtt és futott a végén Burcsik Barnabás és Gaál András, vagyis a magyar férfiváltó a kladnói junior-vb második napján, de mivel korábban rosszul sikerült a vívás, lőttek a dobogónak. Nyolcadik hely lett belőle.

A. A. –utanpotlassport.hu A csehországi Kladnóban, a junior-világbajnokság második napján ismét a váltóké volt a főszerep, de ezúttal a férfiak versenyeztek. A magyar színeket a barcelonai junior-Eb-hez hasonlóan Burcsik Barnabás és Gaál András képviselte, az érem viszont ezúttal sem jött össze. A duó a nyolcadik helyen kötött ki.

Burcsik Barnabásnak és társának a vívás után nehéz lett a helyzete Forrás: pentathlon.hu
Burcsik Barnabásnak és társának a vívás után nehéz lett a helyzete Forrás: pentathlon.hu
„A vívás hagyott némi kívánnivalót maga után, elizgulták, s a tizenhét páros közül a tizenötödikek lettek. Az úszás nem az ő számuk, innen pedig nagyon nehéz volt feljönni. A lovaglás látványra nem, de eredményre jól sikerült, egy verőhibával, itt a tizenkettedik helyig tudott előrelépni a váltónk. Ugyanakkor a kombinált versenyszám nagyon jól sikerült, ebben a második legjobb páros volt a mieink, hat másodperccel a csehek mögött, a franciákat is megelőzve” – foglalta össze a lényeget Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya. A kapitány már a vb előtt elmondta, különösen az Eb-tapasztalatok alapján mennyire a vívástól függ sok esetben a mieink teljesítménye (is). A férfiváltó aranyérmét a házigazda csehek szerezték meg. Az előző naphoz hasonlóan ezúttal is távol-keleti országé, Dél-Koreáé lett az ezüstérem (a nőknél Kínáé), míg a bronz ugyanúgy az olaszokhoz került mint egy nappal korábban. A junior-vb csütörtökön a női selejtezővel folytatódik. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN  a sportági aloldalunkon.