- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Bronzra már most jók

Kilenc boldog ember a dobogón [1]

Kilenc boldog ember a dobogón

Arday Attila –  utanpotlassport.hu [2] Az öttusa lényege az egyéni verseny, ugyanakkor egy csapatbronz nem jön össze, ha nincs jó egyéni teljesítmény. Gulyás Michelle-é annak számít a korát is figyelembe véve, hiszen végül hetedik helyen futott be. De ne szaladjunk máris a végére, kezdjük azzal a számmal, amelyet Kállai Ákos kapitány elsőként említett:

„Elképesztően jól lovagoltak és ez nem egyenlő azzal, hogy jó pontszámokat szereztek.”

Úszásban mindenki hozza szinte mindig, amit tud, a kulcskérdések egyike a vívás:

„Hektikusra sikerült. Michelle jól kezdett, aztán visszaesett, Blanka épp fordítva. Két év vívás után ez is szép, hiszen nincs még igazi vívótudás a kezében. Luca az egálnál egy kicsit jobb volt szinte végig, aztán egy kicsit átment negatívba.”

És végül a futás-lövészet:

„Blankának valójában ez volt az első döntője, hiszen a junior Eb-n (amelyen egyéni ezüstérmes lett – A. A.), nem volt selejtező. Meg kell szoknia, hogy itt a futás már nem ugyanolyan, mint két nappal korábban a selejtezőben, tapasztalatot kell szereznie, ehhez képest nagyon szép, amit elért az egyéni tizenegyedik hellyel. Michelle-nek már voltak döntői, de neki is több rutint kell szereznie. Két körön át versenyben volt a harmadik helyért, végül hetedik lett. Luca jól futott, neki a lövészet nem ment, tizennyolcadik helyen jött be. De már az is dicséretes, hogy mindhárom lány döntős volt, csapatban pedig csak két pont hiányzott az ezüstérmes Kína megelőzéséhez.”

A csapatarany az olaszoké.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN [3]  a sportági aloldalunkon.