UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2018-08-06 20:56

Ötödik hely a végére

Boros Alexandra és Kardos Bence duója egész nap ott volt a vegyes váltók élmezőnyében, a kombinált számban azonban a hőn remélt egy helyezésnyi javítás helyett egyet visszacsúsztak, és végül ötödikként zártak.

K. T. I. - utanpotlassport.hu A csapatban elért női bronz- és férfi aranyérem után bizakodó hangulatban vágott neki magyar válogatott a kladnói junior-világbajnokság zárónapjának, ahol a vegyes váltók számával ért véget a versengés. A mieinknél az egyéniben 12. helyet szerző Kardos Bence, valamint a vb-n most először lehetőséghez jutó Boros Alexandra mondhatni a lehető legkiegyensúlyozottabban kezdtek: a vívásnál 19 asszót nyertek meg, míg 19-cet buktak is el. Ez összesítésben a 7. helyre volt elég.

A magyar vegyes váltó tagjai az ötödik helyen zártak a kladnói junior-vb utolsó napján. Forrás: Facebook
A magyar vegyes váltó tagjai az ötödik helyen zártak a kladnói junior-vb utolsó napján. Forrás: Facebook
Az úszásnál negyedikként ért célba a magyar páros, 2:00.64-es idejüknél csak a fehéroroszok, az egyiptomiak és az oroszok tudtak jobbat. Következett a lovaglás, ahol 290 ponttal a harmadik legjobb teljesítményt nyújtották, ezzel összesítésben a negyedik helyen álltak a kombinált szám, vagyis a futás-lövés előtt. Itt aztán a közvetlenül a mieink előtt álló oroszokkal lehetetlen volt tartani a lépést, akik szenzációs hajrával nemhogy megtartották a dobogós helyüket, de meg sem álltak egészen az elsőig. A második helyre Dél-Korea, a harmadikra Franciaország jött be, míg a mieink előtt, negyedikként a britek végeztek. „Nehéz egy vegyes páros teljesítményét egyénekre lebontani, ezért ezt most nem is szeretném megtenni. A fontos talán az, hogy a vívópáston és futásban elszórtunk néhány elsőre apróságnak tűnő, de nagyon fontos pontot. Ha csak kettővel több tust tudunk adni az ellenfeleknek, akkor már a dobogóról kezdjük a kombinációt és ki tudja, egy ilyen lélektani helyzetből mit lehetett volna kihozni” – értékelte a nap történéseit Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya. „Összességében egy nagyon erős, talán minden eddiginél erősebb junior mezőnyben kellett helytállnia a párosunknak és ezt tisztességgel megtették. Az ötödik hely nem néz ki rosszul, főleg az egész hét tükrében, hiszen két éremmel térhetünk haza a vébéről, több egyéni pontszerző hely mellett, úgy, hogy hét versenyzőnkből öten is a legjobb tizenkettő között végeztek, vagyis kijelenthetjük, ott vagyunk a közvetlen élbolyban. A feladat adott: meg kell tanulni elviselni az esélyesség terhét, és ezután érmekre is váltani az esélyt” – tette hozzá a szakvezető. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN  a sportági aloldalunkon.