UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2018-08-07 21:50

Bronz a felnőttek között

Magabiztos teljesítménnyel, három érvénytelen kísérlet mellett is megszerezte első felnőtt Európa-bajnoki érmét Halász Bence, a Dobó SE 21 esztendős kiválósága a berlini atlétika-Eb-n.

K. T. I. - utanpotlassport.hu „Maradt még bennem bőven!” – ígérte a tapasztalatlannak éppenséggel már a felnőttek között sem nevezhető, ugyanakkor kora alapján még mindig junior Halász Bence a berlini atlétika Európa-bajnokság selejtezője után. A Dobó SE kalapácsvetője 76 méter 81 centis legnagyobb kísérletével magabiztosan, második helyen jutott a kedd esti fináléba.

Halász Bence már a felnőttek között is Eb-érmes Forrás: AFP
Halász Bence már a felnőttek között is Eb-érmes Forrás: AFP
Az állítás igaznak bizonyult. Halász már az első körben jó fél métert javított kvalifikációs eredményéhez képest és 77.15-tel a harmadik pozícióba „dobta” magát. Előtte a két lengyel, Pawel Fajdek és honfitársa, a fő esélyes Wojciech Nowicki foglalta el az első két pozíciót. A folytatás már kevésbé alakult megnyugtatóan, Halász kísérlete kétszer is hálót ért, egyszer pedig kilépett a dobókörből, így nem tudott javítania. A riválisok azonban hiába közelítettek, megelőzni így sem tudták a bronzérmes helyen álló szombathelyi atlétát Az ötödik körben aztán sikerült még egy lépést tenni a dobogó felé: Halász Bence 77.36-ra javította legjobbját, ezzel majd félméteres előnybe került a negyedik helyen lévő norvég, Eivind Henriksennel szemben (76.86). A hatodik sorozat elején a fehérorosz Pavel Barejsa 77 méter fölé dobta a szert, de Halásztól így is elmaradt, aki ezzel már nyakában is érezhette a bronzot. A szombathelyiek junior világbajnok és U23-as Európa-bajnok versenyzője ezzel pályafutása legelső érmét nyerte felnőtt világeseményen. A számot az olimpiai bronzérmes Wojciech Nowicki nyerte 80.12 méterrel a háromszoros világbajnok Pawel Fajdek (78.69) előtt. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.