UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-08-07 20:26

Harmadikként zárva

Az U17-es korosztály számára kiírt Telki-kupa utolsó, harmadik fordulójában ezúttal nem a vihar, hanem a füllesztő meleg tette próbára a mérkőzésre érkező játékosokat. Kimerítő, azonban ezúttal több gólt eredményező mérkőzést nézhetett végig a Global Football Arénába látogató közönség: a vasárnapi gólnélküli találkozó után, a magyar válogatott – ezúttal a walesi nemzeti csapattal – 2–2-es döntetlent játszott, így a harmadik helyen zárta a Telki-kupát, míg Horvátország válogatottja megvédte címét.

Rácz K. Bence – utanpotlassport.hu A magyar csapat a horvátok elleni 0–2-es vereség és a csehekkel játszott gólnélküli döntetlen után találkozott a walesi válogatottal, amely 7–1-re kapott ki a cseh nemzeti csapattól. A walesi alakulat számára a vasárnapi játéknap sem tartogatott sok örömöt, 3–0-ás vereséget szenvedtek a horvát nemzeti csapattól, így a harmadik helyért játszhattak a magyar  válogatottal az U17-esek számára kiírt nemzetközi Telki-kupán

A magyar válogatott harmadik helyen végzett a Telki-kupán Forrás: mlsz.hu
A magyar válogatott harmadik helyen végzett a Telki-kupán Forrás: mlsz.hu

A találkozó – ahogy a kupán már megszokhattuk – balszerencsésen kezdődött a magyarok szempontjából. Az 5. percben precíz passzt kapó Brian William Russ nem hibázta el a ziccert, gólt lőtt Hegyi Krisztiánnak (0–1). A magyar védők ki-kihagytak, a walesi csatárok többször törtek rajtuk, a két veszélyes helyzetből azonban nem született gól. A félidő derekára a magyar csapat védelme megfogta a walesi támadókat, így a magyar csapat támadóinak nyílt lehetőségük a ostromolni a vendégek kapuját. Nem is eredménytelenül, hiszen  Balogh Botond hatalmas – a tizenhatoson belüli – esését látva, a játékvezető büntetőt ítélt a magyar csapat javára: Zuigéber Ákos a bal alsó sarokba vágta a labdát (1–1).

A második negyvenöt perc elején Russ ismét meglepte a mieinket: egy jobb oldali beadást követően bólintotta a labdát a kapuba (1–2). Nem kellett azonban sokat várni Zuigéber válaszára, az MTK neveltje a tizenhatos bal sarkáról csavarta a labdát a bal felső pipába (2–2). Az magyar egyenlítő gól után már egyik fél sem tudta kihasználni  a helyzeteit.

Ezzel a döntetlennel a magyar válogatott harmadik helyen zárta a Telki-kupát. Az első helyért a csehek és a horvátok küzdhettek. A horvát válogatott megvédte címét, 3–1-re győzte le a cseh tizenegyet.

Magyarország-Wales 2–2 (1–1) Magyarország: Hegyi Krisztián (Jaksi Attila, 46.) – Hosszú Zétény (Bona Gábor, 46.), Americo Pereira (Dávid Zoltán, 21.), Balogh Botond, Orosz Donát – Posztobányi Patrik, Kata Mihály, Ominger Gergő (Baráth Péter, 46.) – Komáromi György (Szalay Szabolcs, , László Dávid (Horváth Krisztofer, 60.), Zuigéber Ákos Gólszerzők: Zuigéber (32., 59.), ill. Russ (5., 54.) A Telki-kupa végedménye: 1. Horvátország 2. Csehország 3. Magyarország 4. Wales

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.