UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2018-08-07 19:18

Késely Ajna újra dobogón!

Késely Ajna a 800 m gyorson szerzett ezüstérme után 1500-on is elvarázsolta a glasgow-i közönséget a felnőtt úszó Európa-bajnokságon. A Kőbánya SC 16 éves versenyzője okos, kiegyensúlyozott úszással, nagy egyéni csúccsal harmadikként ért célba, s ezzel második érmét szerezte a skóciai kontinensviadalon.

B. V. – utanpotlassport.huSzombaton Késely Ajna parádés úszásával 800 m gyorson született meg az első magyar (ezüst)érem Glasgow-ban, a felnőtt úszó Európa-bajnokságon. Aztán vasárnap Milák Kristóf folytatta a fiatalok bravúrjait, miután 200 m pillangón aranyérme mellett majdnem az Európa-rekordot is megdöntötte. Azóta volt egy csendesebb nap, de kedden már ismét Ajnán volt a sor, hogy újra valami nagyot alkosson.

Késely Ajna 1500 m gyorson is érmet szerzett Glasgow-ban Fotó: Pass Ferenc
Késely Ajna 1500 m gyorson is érmet szerzett Glasgow-ban Fotó: Pass Ferenc
És ismét nem kellett csalódnunk benne. Már az is biztató volt, hogy nagy magabiztosan, a harmadik legjobb idővel jutott az 1500 m gyors fináléjába. Második glasgow-i döntőjében pedig ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta. Szinte a legelejétől kezdve a harmadik helyen tempózott, és roppant egyenletes úszással haladt előre. Így kétség sem férhetett újabb felnőtt Európa-bajnoki dobogós helyezéséhez, ezúttal a gyönyörűen csillogó bronzérem jutott neki. Szintén érettségét és versenyzői képességeit dicséri, hogy másodpercre pontosan ugyanazt az időt úszta, amit edzője, Turi György a futam előtt várt tőle. Tegyük hozzá, hiszen közel sem mellékes, 16:03.22-es eredménye nagy egyéni csúcsot jelent a Kőbánya SC 16 éves versenyzőjének. Ajna természetesen megint széles mosollyal nyilatkozott az újabb pazar produkció után. „Ezerszer jobban esett, mint a tegnap reggeli úszás. Próbáltam nem az olasszal és a némettel menni, de magamban végig azt éreztem, mennyire jó lenne tartani a lépést. Viszont azt is tudtam, ha így tennék, a végére semmi erőm nem maradna. Örülök az éremnek nagyon, de annak még jobban, hogy nyolc másodpercet tudtam javítani az egyéni legjobbamon!” Ajna még az utolsó napon 400 m gyorson úszik újra Glasgow-ban, szerdán reggel pedig Milák Kristófot láthatják a 100 m pillangó előfutamában. Abban a számban, amelyben egy évvel ezelőtt ezüstérmes volt a budapesti a felnőtt-világbajnokságon. További korosztályos híreink ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.