UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-08-08 08:44

Kanadai kaland

Két hétig a Somang Hockey fejlesztőtáborában vehetett részt a Vasas négy fiatal jégkorongozója (Balasits Barnabás, Balázs Olivér, Horváth Olivér, Károly Róbert Nikolasz). Többek között az NHL-ben szereplő Colorado Avalanche egyik trénere és a kanadai korosztályos válogatott kapusedzője foglalkozott velük. A tapasztalatokat Hoffmann Attila, a piros-kékek utánpótlásedzője foglalta össze.

B. V. – utanpotlassport.huNem mindennapi lehetőséghez jutottak a Vasas fiatal jégkorongozói az elmúlt hetekben. A káposztásmegyeriek négy ígéretes játékosa Kanadában a Somang Hockey fejlesztőtáborában vehetett részt. A korábbi remek játékos, jelenleg a piros-kékek szakmai stábjában dolgozó Hoffmann Attila kísérte el a gyerekeket Montrealba, a hazaérkezés után mesélt a tengerentúlon szerzett tapasztalatokról.

A négy káposztásmegyeri fiatal értékes tapasztalatokat szerzett Kanadában
A négy káposztásmegyeri fiatal értékes tapasztalatokat szerzett Kanadában
„Kevés fiatal játékosnak adatik meg, hogy kipróbálja magát Kanadában, és megtapasztalja az ottani légkört. Az elmúlt években többször jártunk már ott tornán, így alakult ki a kapcsolat a helyiekkel, ezért hívtak meg minket a nyári edzőtáborukba is. Hatalmas lehetőség is ez egyben, hogy a srácok megmutassák magukat, hiszen hosszú távon nem titkolt célunk, hogy egy-egy játékosunk időszakosan vagy akár végleg is Észak-Amerikában helyezkedjen el.” A piros-kékek fiataljai közül ezúttal Balasits Barnabás, Balázs Olivér, Horváth Olivér és Károly Róbert Nikolasz kapta meg a lehetőséget a Vasas Kanadai Ösztöndíj programja révén. A tréner hangsúlyozta, hogy kiváló hozzáállás és szorgalom mellett a tanulmányi eredmények is számítottak a gyerekek kiválasztásakor. A klub pedig anyagilag járult hozzá a túrához, a szülőknek így csak a repülőjegy költségét kellett állniuk. De mit adhat a gyerekeknek a Kanadában töltött kéthetes időszak? Mennyit profitálhatnak a túrából? „Mindenképpen jó, hogy meglátták, ott miként állnak hozzáaz emberek ehhez sportághoz, mennyire más az egésznek a miliője. Persze fejlődik a hazai jégkorong, de azért természetesen még mindig a tengerentúli környezet az igazi. Azt láttam rajtuk, hogy az ott töltött idő minden percét élvezték, és biztos vagyok benne, értékes tapasztalatokkal térhettek haza.” Nem utolsó sorban szakmai munkában is bőven volt részük. Az NHL-ben szereplő Colorado Avalanche egyik trénere is jelen volt az edzőtáborban, a piros-kékek kapusával, Balázs Olivérrel pedig a kanadai korosztályos válogatott kapusedzője is folytatott külön edzéseket. Azaz kijelenthető, a Vasas játékosai tényleg a legjobbaktól tanulhattak Észak-Amerikában. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.