UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-08-08 19:55

Könnyed kiütés

Óriási különbséggel nyerte második csoportmérkőzését Chile ellen a magyar válogatott a Kielcében zajló leány U18-as kézilabda-világbajnokságon. Bohus Bea együttese 42–13-ra győzte le a dél-amerikai társulatot, így százszázalékos mérleggel két forduló után a csoportja élén áll.

B. V. – utanpolassport.hu Magabiztos sikerrel kezdett kedden a svédek ellen a magyar válogatott a lengyelországi leány U18-as kézilabda-világbajnokságon. A skandináv csapat legyőzése 29–24-es legyőzése után a papírforma szerint lényegesen egyszerűbb feladat, a chilei együttes várt a lányokra.

Bánfai Kírát a magyar csapat legjobbjának választották Chile ellen Forrás: IHF
Bánfai Kírát a magyar csapat legjobbjának választották Chile ellen Forrás: IHF
Aki könnyed magyar sikerre számított,  nem is kellett csalódnia. Bohus Bea csapata úgy kezdte a mérkőzést, ahogyan azt illik, már az első percekben elsöpörte dél-amerikai ellenfelét. Olyannyira, hogy tizenöt percig még gólt sem engedélyezett riválisának, akkor 10–0 állt az eredményjelzőn. A folytatásban sem változott sokat a játék képe, legfeljebb annyiban, hogy időnként a chileiek is betaláltak a kapuba . A félidei 20–6-ot 42–13-as végeredmény követte. Ha másra nem is, edzésre jó volt a találkozó a nagy célokat szövögető magyar csapatnak. A mieink legeredményesebbje ezúttal is Pál Tamara volt hét góllal, de dicséret illeti a hattalálatos Bánfai Kírát, továbbá az  ötször-ötször kapuba találó Albek Annát és Schatzl Natalie-t is. És természetesen az egész csapatot, amely két mérkőzés után veretlenül áll csoportja élén. Csütörtökön szünnap következik, pénteken délelőtt 10 órakor pedig jön a horvátok elleni csata.

LEÁNY U18-AS VILÁGBAJNOKSÁG, KIELCE (LENGYELORSZÁG) Csoportkör MAGYARORSZÁG–CHILE 42–13 (20–6) Magyarország: Herczeg, Magera, Szabó (kapusok), Albek 5, Arany 2, Bánfai 6, Borgyos 1, Kellermann 2, Kuczora 2, Pál 7, Schatzl 5, Simon 1, Szilovics 3, Tóth N. 4, Vámos 4, Varga. Szövetségi edző: Bohus Bea

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.