UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2018-08-08 11:08

Zöld-fehér érmek

Július utolsó hétvégéjén rendezték Győrött a serdülő úszó országos bajnokságot, amelyen több mint négyszáz fiatal, köztük a magyar úszósportban már jól csengő nevek is részt vettek. A színvonalas mezőnyben a Ferencváros két utánpótlás-válogatott sportolója, Török Dominik Márk és Mihályvári-Farkas Viktória is remekelt. A sikerről a zöld-fehér vezetőket kérdeztük.

M. Sz.utanpotlassport.hu „Pillanatnyilag kilencven versenyzőnk van a szakosztályban ‒ mondja Orosz Andrea, az FTC úszószakosztályának vezetője. ‒ Ebből csupán öten-hatan felnőttkorúak, a többi úszónk az utánpótláshoz tartozik. Amikor pár éve átvettem a szakosztályt, akkor egyértelműen az volt a cél, hogy világversenyeken tudjunk szerepelni, illetve, hogy az országos bajnokságokon dobogós helyekért harcoljunk.”

A ferencvárosi uszoda
A ferencvárosi uszoda
Nos, az elképzelések és a tervek többségükben megvalósultak. Július utolsó hétvégéjén rendezték a serdülő országos bajnokságot, amelyen Török Dominik 100 és 200 méter mellen, 200 méter pillangón, míg Mihályvári-Farkas Viktória 400 méter vegyesen és 1500 méter gyorson nyert aranyérmet. Emellett Dominik 50 méter mellen ezüstöt, 100 méter pillangón és 200 méter vegyesen pedig két bronzot szerzett, míg Viktória 800 méter gyorson állhatott fel a dobogó második fokára. A ferencvárosi úszók összesen kilenc éremmel, köztük öt arannyal, két ezüsttel és két bronzzal tértek haza a Győrből. De mi a siker titka, minek köszönhető az elmúlt évekre nem feltétlen jellemző zöld-fehér „dominancia”? „Azt gondolom, kiváló edzői gárda van nálunk ‒ magyarázza Formaggini László, az FTC úszószakosztályának vezetőedzője. ‒ Harmonikusan és egy célt követve tudunk együtt dolgozni a fiatalokkal, és hála az égnek, nagyon sok tehetséges versenyzőnk van. Ők töretlenül küzdenek, hogy minél jobbak legyenek, hisznek a munkában és abban, amit mondunk nekik.” A zöld-fehér klub úszószakosztálya az utóbbi évek egyik legnagyobb sikerét érte el a serdülő országos bajnokságon, és a vezetők, valamint az edzők további sikereket várnak a közeljövőben. Valamint reménykednek benne, hogy a szép eredményeket és a remek hangulatot látva egyre több fiatal választja majd a ferencvárosiakat. „Manapság rengeteg helyet kap az úszásban a reklám, nagyon sok anyag készül a különböző műhelyekről; ilyenkor az egyesületek megmutathatják magukat. Bízom benne, hogy mostani eredményességünk sokak számára vonzó lehet, és elhiszik, hogy itt sikeresen folytathatják a karrierjüket. Hozzátenném, ez természetesen nem úgy működik, hogy én elcsábítok bárkit is, hanem ha megkeresnek, akkor az ajtónk nyitva áll, és tudjuk vállalni, hogy  eredményesen foglalkozunk az újdonsült úszókkal is ” ‒ zárja a beszélgetést a vezetőedző. További korosztályos híreink ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.