UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-08-09 12:05

„Most mi jövünk”

A magyar válogatott az aranyéremért száll harcba a szombathelyi U18-as vízilabda-világbajnokságon. Az együttes csapatkapitánya, Baksa Benedek bízik benne, hogy a hazai közönség pozitívan hat rájuk, és meg tudják ismételni a női junior kézilabda-válogatott néhány héttel ezelőtti világbajnoki bravúrját.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Még két nap és kezdődik. Szombaton rajtol Szombathelyen az U18-as vízilabda-világbajnokság, amelyen a tavalyi Eb-n bronzérmes magyar válogatott természetesen az első helyre hajt. Az együttes csapatkapitánya, az UVSE OB I-es csapatában is meghatározó szerepet játszó Baksa Benedek úgy látja, a gárda készen áll az év legnagyobb megméretésére.

Baksa Benedek jól mutatja, az első hely a cél a szombathelyi vb-n Forrás: MVLSZ
Baksa Benedek jól mutatja, az első hely a cél a szombathelyi vb-n Forrás: MVLSZ
„Szerintem jól állunk. Utolsó felkészülési meccsünkre, a horvátok ellenire már igazán összeérett a társaság, akkor tényleg erős ellenfelet győztünk le. Egyébként az egész belgrádi viadalt pozitívan látom, bár sok következtetést nem lehet levonni belőle. Az igazi csaták Szombathelyen lesznek, ott majd meglátjuk, ki mennyire erős.” Amikor a célkitűzésekre és az elvárásokra terelődött a szó, a 18 éves pólós egyértelművé tette, ami egyébként a magyar vízilabdasportban még az elmúlt időszak visszafogottabb produkciót tekintve is alapvetés. „Egy magyar vízilabdázó életében, mindig az érem, sőt az aranyérem az elvárás, ezzel együtt kell élni. Persze, van rajtunk teher, de ezt tudni kell kezelni, mint ahogyan a hazai közönséget is. Már itt az edzésen is látszott, hogy kicsit megfogta a csapatot a nagy érdeklődés, bízom benne, hogy pozitívan hat majd ránk az egész felhajtás, és a nehéz pillanatokban segítségünkre lesz a környezet.” És ha már a hazai rendezésű korosztályos eseményeknél tartunk, tökéletes példa áll Baksáék előtt. Hiszen néhány héttel ezelőtt Debrecenben a magyar fiatalok már elvarázsolták a közönséget. „Így van, a junior kézilabdás lányok már megmutatták ezen a nyáron, hogyan kell a hazai pálya előnyeit maximálisan kihasználni, és hogyan kell itthon világbajnokságot nyerni. Most rajtunk a sor, mi jövünk, hiszek benne, hogy meg tudjuk csinálni!” További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.