- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Másodjára nem ment

B. V. – utanpotlassport.hu [1] Az első forduló két győztese, a magyar és a német válogatott találkozott péntek este Varasdon a fiú U18-as kézilabda Európa-bajnokság C csoportjában. Gyurka János együttese a nyitónapon jókora meglepetést okozva, kifogástalan játékkal múlta felül a jó erőkből spanyol csapatot [2], míg a németek az oroszok felett aratott szűk sikerükkel a hátuk mögött érkeztek a csoportrangadóra.

Bognár Alex hatszor is betalált, de a válogatott így is simán kikapott a németektől Forrás: HRS Photo [3]

Bognár Alex hatszor is betalált, de a válogatott így is simán kikapott a németektől  •  Forrás: HRS Photo

A mienknek a lendületet nem sikerült átmenteni az előző mérkőzésről, a mostani elejére. A németek ellentmondást nem tűrő kézilabdával kezdtek, miközben a magyar csapat leblokkolt az első percekben. Így 0–5-ös állásnál jöhetett is az első magyar időkérés.

A rövid megbeszélés után Bognár Alex szerezte meg az első találatot, azonban ez sem hozott igazi áttörést, még helyzetbe kerülni is ritkán sikerült (4–10). A félidő második negyedórája viszont jól indult. A hatgólos Bognár vezérletével két gólra felkapaszkodott a magyar csapat, s úgy látszott, képes visszajönni a mérkőzésbe. És még az sem tette reménytelenné a helyzetet, hogy a játékrész hajrája nem igazán sikerült, és a második félidőt a németek kezdhették négygólos előnyben (10–14).

Az viszont már nem fért bele, hogy a tizenöt perces pihenő után újabb rövidzárlat következett. Ez már láthatóan túl sok volt a magyar csapatnak, amelynek onnantól óriási hátrányban került. A „mínusz nyolc” túl sok volt, nem volt esély a pontszerzésre. Már csak a német siker különbsége volt kérdéses, amely a végére tizenegy gólosra duzzadt (18–29).

A remek start után tehát a második fellépés pocsékul sikerült, azonban a továbbjutás kapuja változatlanul nyitva áll. A szombati pihenőnapon lehet, és kell is rendezni a sorokat, vasárnap pedig este fél 9-kor jöhet az oroszok elleni – minden bizonnyal a továbbjutásról döntő – csata.

FIÚ U18-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, VARASD (HORVÁTORSZÁG)
Csoportkör, 2. forduló
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 29–18 (14–10)
Magyarország:
Győri 1, Merkovszki (kapusok), Bálint 3, Bognár 6, Czakó 2, Dely, Gál 1, Holdosi, Khalil, Lev 1, Musztács, Papp 1, Szász 2, Tóth, Tóvizi, Vajda 1. Szövetségi edző: Gyurka János
A csoport másik mérkőzésén: Spanyolország–Oroszország 32–15.
A csoport állása: 1. Németország 4 pont, 2. Spanyolország 2, 3. Magyarország 2, 4. Oroszország 0.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN [4] a sportági aloldalunkon.