UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-08-10 21:08

Újabb vereség

Finnország is jobbnak bizonyult a magyar fiú U16-os kosárlabda-válogatottnál a szarajevói B divíziós Európa-bajnokságon. Váradi Attila tanítványai a csütörtöki, Ciprus elleni blamázs után pénteken északi ellenfelüktől is vereséget szenvedtek, így nyeretlenül állnak a C csoport utolsó helyén. És hogy van-e kiút? Jó kérdés… Egy biztos: 30 százalékos dobószázalékkal nem lehet meccset nyerni.

M. Sz.utanpotlassport.hu  Csütörtökön rajtolt el az U16-os fiú kosárlabdázók B divíziós Európa-bajnoksága Szarajevóban, s a nyitónapon a magyar válogatott ötpontos vereséget szenvedett Ciprus legjobbjaitól. Ugyan Váradi Attila vezetőedző a kontinenstorna előtt elmondta: ez a korosztály a FIBA versenyrendszerében először szerepel hivatalos nemzetközi versenyen, így meglehetősen nehéz megítélni az erőviszonyokat, ennek ellenére mindenki többet várt a gárdától. Pénteken így a szépítés reményében vonultak pályára a játékosok.

Második mérkőzésén is vereséget szenvedett az U16-os válogatott Forrás: fiba.basketball
Második mérkőzésén is vereséget szenvedett az U16-os válogatott Forrás: fiba.basketball
A mérkőzés első negyede nem a mieink elképzelései szerint alakult, hiszen annak ellenére, hogy öt perc játékot követően 12‒6-ra vezetett Váradi Attila legénysége, a szép játékot ötpercnyi kosárcsend követte, és az első felvonás a finnek 15‒12-es vezetésével fejeződött be. A folytatás aztán nem sok örömre adott okot: az ellenfél folyamatosan növeli tudta előnyét, és a félidőben hétpontos előnnyel vonult rövid pihenőre (31‒38). Nagy feladat állt a magyar címert viselő fiatalok előtt: megfordítani és megnyerni a meccset, hogy kijavítsák a csoportkör első fordulójában elszenvedett blamázst. A bravúr azonban a kontinensviadal második napján sem sikerült, sőt, a hétpontos különbségből a meccs végére huszonegy lett (58‒79). Mindez azonban a statisztikát böngészve nem meglepő: a kétpontos kísérletek 35 százalékban, a hárompontosak pedig 20 százalékban estek be.

U16-OS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZARAJEVÓ (BOSZNIA ÉS HERCEGOVINA) Finnország‒Magyarország 79‒58 (15‒12, 23‒19, 21‒18, 20‒9) Magyarország: Kármán 18 pont, Mészáros 8, Kass 8, Sövegjártó 6, Neuwirth 5, Radics 4, Kiss 4, Kovács 3, Mózer 1, Horváth 1, Takács, Csátaljay. Finnország legjobb dobói: Mervola 23 pont, Korkiatupa 20 pont.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.