UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-08-11 17:27

Kezd kínos lenni

Izlanddal is meggyűlt a baja a szarajevói B divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon szereplő magyar U16-os fiúválogatottnak. Váradi Attila együttese Ciprus és Finnország után a szigetországiaktól is kikapott, így ‒ nyeretlenül ‒ a C csoport utolsó helyét foglalja el a kontinensviadalon.

M. Sz. utanpotlassport.hu Izlandi kosárlabdázás. Sokan felkapják a fejüket az előbbi jelzős szerkezet hallatán, hiszen az alig több, mint 300 ezres népességű szigetország mindeddig nem igazán iratkozott fel a sport nagy térképére, bár futballban az utóbbi időben egyre figyelemre méltóbb eredményeket érnek el.

Váradi Attila vezetőedző Forrás: bb1
Váradi Attila vezetőedző Forrás: bb1
Még annak ellenére is, hogy a szarajevói U16-os B divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon az izlandiak legyőzték a magyarokat „megsemmisítő” finn gárdát, a mieink tűntek esélyesebbnek a szombati találkozó előtt. A meccs képe viszont már kevésbé tanúskodott erről. Váradi Attila legénysége kezdte jobban a találkozót, tíz perc játék után még két pont előnnyel állt, így bizakodhattak a hazai kosárlabdázás kedvelői a szépítésben az első két párharc csalódottsága után. A folytatás már kevésbé jól alakult… Mindkét csapat hibát hibára halmozott, de Izland előbb egyenlített, a 13. perc elején pedig Gunlaugsson hármasával fordított is, a különbség pedig ezután csak nőtt. A félidő utolsó két percében Kiss két büntetőjével és Horváth duplájával visszajöttünk három pontra, de húsz perc játék után ötpontos lemaradásban voltunk (27‒32). A fordulás után nem változott a helyzet: az ellenfél alakított ki több lehetőséget, dobott több kosarat, aminek köszönhetően a harmadik és negyedik játékrészt egyaránt 21‒18-ra nyerte, ezzel pedig összesítésben -ra győzött. A magyar csapat az újabb vereséggel csoportutolsóként várja a hétfői folytatást.

U16-OS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZARAJEVÓ (BOSZNIA ÉS HERCEGOVINA) Izland‒Magyarország 74‒63 (17‒19, 15‒8, 21‒18, 21‒18) Magyarország: Kass 9/6, Kármán 9, Radics 14, Neuwirth 2, Kiss 6. Csere: Horváth 4, Kovács 8, Mózer -, Sövegjártó 3/3, Mészáros 8, Takács -. Izland legjobb dobói: Svalason 31/18, Jonsson 11/6, Boama 7/3.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.