UtánpótlásSport
2024. április 17.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-08-11 20:37

Magabiztos kezdés

Tizenegy góllal bizonyult jobbnak a magyar ifjúsági fiúválogatott a Szombathelyen zajló vízilabda-világbajnokság nyitónapján. Horváth János legénysége magabiztosan, végig kézben tartva a meccset győzött 22‒11-re Kína ellen, így bizakodva várhatja a vasárnapi, görögök elleni csoportrangadót.

M. Sz.utanpotlassport.hu Alighogy véget ért a felnőtt vízilabdázók Európa-bajnoksága Barcelonában, a napokban Szombathelyre szegeződik a figyelem, ahova a 2013-as junior-világbajnokság után visszatértek a sportág magyar reménységei, ezúttal az ifjúsági korosztály kiválóságai. A tornán négy csoportban húsz nemzet képviselteti magát: az európai (8), az afrikai (2), az ázsiai (3), az amerikai (5), és az óceániai (2) kontinens legjobbjai. A magyar válogatott a B-csoportban kapott helyet Görögország, Argentína, Oroszország és Kína társaságában, és utóbbi ellen vívta első mérkőzését a nyitónapon.

Kiütéses győzelemmel kezdtek a magyar fiúk a szombathelyi világbajnokságon Fotó: Oláh Andrea/MVLSZ
Kiütéses győzelemmel kezdtek a magyar fiúk a szombathelyi világbajnokságon Fotó: Oláh Andrea/MVLSZ
Kiválóan kezdte a találkozót a Horváth János vezette magyar alakulat, úgy ugrottak vízbe a játékosok, ahogyan az várható volt: feltüzelve, fűtve a bizonyítási vágytól. Többek között a kiváló kontráknak és Grieszbacher bravúros védéseinek köszönhetően hamar háromra nőtt a különbség a javunkra. Közel hat perc telt el az  első kínai gólig, amelyet Vu Ju-long szerzett.  Csorba és Bóbis azonban rögtön válaszolt, majd az ellenfél is megduplázta találatainak számát, így ért véget az első negyed (5‒2). A második felvonást a kínaiak kezdték góllal, a mieink azonban ettől nem jöttek zavarba: az ellentámadás során kiharcolt büntetőt Vékony értékesítette, majd Dala és Fekete is betalált, így a mérkőzésen először ötgólos előnyhöz jutott a magyar válogatott (8‒3). Hogy a különbség még megnyugtatóbb legyen, Baksa megszerezte harmadik találatát, Schmölz pedig a másodikat a negyed derekán. A folytatásban mindkét oldalon esett gól, de a különbség megmaradt, sőt, eggyel nőtt is a félidőre (12‒4). A harmadik játékrészt ismét a kínaiak kezdték jobban, de ‒ ahogyan az a mérkőzésen már megszokottá vált ‒ rögtön érkezett a válasz, ezúttal Fodor részéről, aki először köszönt be a találkozón. Bárhogy is próbálkozott ázsiai ellenfelünk, a piros-fehér-zöld védőfal többnyire útját állta. A záró etaphoz közeledve már csak az volt a kérdés: mennyire szeretnék „kitömni” ellenfelüket az immár kilenc góllal vezető pólósaink (17‒8). A lezárás visszafogottabban alakult, ami nem is meglepő, hiszen kilenc nap alatt nyolc meccset játszanak a fiúk, így érthető, hogy kicsit takarékoskodtak az erővel, s az előnyt  megőrizve hagyták csordogálni az időt. Schmölz törte meg a gólcsendet három perc játék után, amivel tízre nőtt a különbség. A hajrában jobbára felváltva estek a találatok, végül 22‒11-re győzött a remekül játszó magyar válogatott . A mérkőzés legjobbjának az ötgólos Schmölz Normant választották. Folytatás vasárnap Görögország ellen.

FIÚ IFJÚSÁGI VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (SZOMBATHELY) Csoportkör, 1. forduló MAGYARORSZÁG-KÍNA 22‒11 (5‒2, 7‒2, 5‒4, 5‒3) A magyar válogatott: Grieszbacher M. (kapus), Schmölcz N. 5 gól, Baksa B. 4 gól, Dala D. 3 gól, Fekete G. 2 gól, Ekler B. 2 gól, Szieben L. 1 gól, Bóbis B. 1 gól, Fodor O. 1 gól, Csorba T. 1 gól, Szeghalmi Zs. 1 gól, Vékony Á. 1 gól. Szövetségi edző: Horváth János. Kína legjobb lövői: He Xing Meng 4 gól, Shi Bo Ren 4 gól.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.