UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-08-12 20:08

Jeges papírforma

Nagyot küzdött és időnként jól játszott az U17-es válogatott, azonban így sem volt esélye az Egyesült Államok elleni felkészülési mérkőzésen a Tüskecsarnokban. A vasárnap délutáni találkozón 8–1-es vereséget szenvedtek a mieink, az egyetlen magyar gólt a MAC támadója, Schlekmann Márk ütötte.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huHa tengerentúli együttes érkezik Magyarországra, az mindig megmozgatja a hazai jégkorongos társadalmat. Így volt ez a vasárnap délután a Tüskecsarnokban rendezett Magyarország–Egyesült Államok U17-es felkészülési mérkőzésen is, amelyen – ingyenes belépés mellett – kis híján telt ház volt a fővárosi arénában.

Becsülettel küzdött, de simán kikapott az U17-es válogatott az amerikaiak ellen Forrás: MJSZ
Becsülettel küzdött, de simán kikapott az U17-es válogatott az amerikaiak ellen Forrás: MJSZ
A magyar fiatalok számukra egészen biztosan szokatlan atmoszférában léphettek pályára a közvetlen nemzetközi elitbe tartozó gárda ellen. Az elején nem is volt megilletődve Virág Csaba együttese, bátran játszott, kisebb-nagyobb helyzetekig is eljutott, eközben a magyar kapu előtt – a később a mérkőzés legjobbjának választott – Pesti József bravúrjaiban gyönyörködhetett a közönség. Az első amerikai találat a 16. percben jött, ekkor Michael Cameron volt eredményes. Nem sokkal később a mieink két ordító ziccert is elhibáztak, amit azonnal megbosszult az ellenfél: alig ötven másodperc alatt még kettőt ütöttek az amerikaiak, így kényelmes előnyben zárhatták az első harmadot. A folytatásban fokozódott a tengerentúli fölény, amely ráadásul újabb gólokat eredményezett. A mieink túl sokat hibáztak, így a hátrányuk megduplázódott, a második húsz perc után már 6–0-ra vezetett az Egyesült Államok válogatottja. A záró etapban a becsületgól megszerzése lehetett a legfontosabb feladat. Amelyet teljesítettek is a magyarok, két kitűnő amerikai szólótalálat után a MAC gólveszélyes csatárpárosa, Keresztes Levente és Schlekmann Márk alakított nagyot. Előbbi előkészített, utóbbi pedig biztos kézzel értékesítette a ziccert. Így a magyar csapaté volt az utolsó szó, 8–1-es vereség lett a vége. Hiába azonban a nagy különbségű vereség, a közönség így is elismerő tapssal köszöntötte a játékosokat, akik egyébként rá is szolgáltak a dicséretre, hiszen végig küzdöttek és egy pillanatra sem törtek meg a világ egyik legjobb csapata ellen. A magyar válogatott kerete: Kapusok: Monostori Tamás (UTE), Pesti József (IOGJA) Hátvédek: Csollák Márkó (MAC), Dobmayer Dominik (IOGJA), Fazakas Erik (DVTK), Jakabfy Sámuel (Borlange, svéd), Kóger Balázs (IOGJA), Mayer Martin (MAC), Ortenszky Tamás (Biel, svájci), Tornyai Mátyás (MAC) Csatárok: Antal Norbert Bendegúz (Pesterzsébet), Galajda Zsombor (DVTK), Gál Zsombor (Vasas), Horváth Pál (Borlange, svéd), Keresztes Levente (MAC), Molnár Bálint (MAC), Németh Alex (Győr), Németh Kristóf (IOGJA), Schlekmann Márk (MAC), Szalmás Bence (MAC), Tamási László (Viikingit, finn), Varga Balázs (KooKoo, finn)

U17-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, TÜSKECSARNOK Magyarország–Egyesült Államok 1–8 (0–3, 0–3, 1–2) Gólszerzők: Schlekmann (Keresztes), illetve Dzhaniyev (2), Cameron, Samoskevich, Schoen, Montgomery, Bantle, Dickinson

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.