UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-08-12 21:47

Más kávéház

A magabiztos ráhangolódás után nem sikerült a bravúr a magyar válogatott számára a nagy játékerőt képviselő görög együttes ellen a szombathelyi ifjúsági vízilabda-világbajnokságon. Horváth János csapata félidőig remekül tartotta magát, és a végjátékban is az utolsó percig küzdött, ám a záró két negyedben ‒ többek között ‒ a hullámzó teljesítmény miatt végül 15‒12-re alulmaradt.

M. Sz.utanpotlassport.huGörögország már teljesen más kávéház”‒ fogalmazott a szombati, Kína elleni győztes nyitómeccs után Horváth János szövetségi edző. A szombathelyi világbajnokságon szereplő magyar ifjúsági vízilabda-válogatott természetesen a csoportgyőzelmet tűzte ki célul, hogy kedvezőbb helyzetből várhassa a folytatást. Ehhez mindenkit le kell győzni, beleértve a vasárnap ellenfélként medencébe ugró, nagy pólómúlttal rendelkező görög együttest, amely már korábban is megmutatta: ott van a legjobbak között.

A hazai környezet sem segített a magyar ifjúsági vízilabda-válogatott számára a nagy játékerőt képviselő Görögország ellen Forrás: Oláh Andrea/MVLSZ
A hazai környezet sem segített a magyar ifjúsági vízilabda-válogatott számára a nagy játékerőt képviselő Görögország ellen Forrás: Oláh Andrea/MVLSZ
Másfél perccel a kezdés után Dala szerezte meg a magyar csapat és a mérkőzés első gólját, s vele együtt a lélektani előnyt is. Az ellentámadás aztán nem kecsegtetett semmi jóval: Vékony kiállítása után egyenlítettek a görögök, sőt nagyon kevesen múlott, hogy nem ragadták magukhoz az előnyt ‒  Grieszbacher lélekjelenléte akadályozta meg az újabb gólt. Ami késik, nem múlik, szokták mondani, ez most sem volt másképp: a sorozatos szabálytalanságok után az ellenfél bedobta második gólját, amire gyönyörű játék után Bóbis válaszolt. Nem igazán találta a megfelelő megoldást ezután Horváth János legénysége a görög kapu előtt, nem úgy, mint az vetélytárs, amely két góljának köszönhetően meglépni látszott. „Hajrá Magyarország! Harcoljatok!”‒ zengett a lelátóról, aminek eredményeképp a negyed lezárása előtt még Ekler zárkóztatta a mieinket (3‒4). A lendületet sikerült átvinni a második felvonásra, Baksa távoli lövéséből született meg az egyenlítő találat. Ezt követően felváltva estek a gólok, egyik csapat sem tudott ellépni. Kevesebb, mint két perc volt hátra 6‒6-os állásnál, amikor Grieszbacher újabb gyönyörű védést mutatott be, ám ez sem akadályozta meg azt, hogy a görögök vonuljanak előnnyel a szünetre egy késői góllal (6‒7). A rövid megbeszélés az ellenfélnek sikerült jobban, hiszen gyorsan háromra növelte a különbséget. Csorba tett róla, hogy életben maradjon a remény a harmadik játékrész derekán (9‒7). Az újabb nyomással azonban kevésbé tudtak megbirkózni a mieink, a mérkőzésen először négy gólra lépett el a görög együttes (7‒11). Ekkor jött Baksa és Szeghalmi, akik két távoli találattal tettek azért, hogy meccsben maradjon a gárda a hajrá előtt (9‒11). A mindent eldöntő, utolsó etapban felváltva dobálták a gólokat a csapatok. Előbb Nikolaos-Sry centergóljára, majd Dionusios fórgóljára válaszolt Bóbis.  Hiába zárkózott azonban másfél perccel a lefújás előtt kettőre a magyar válogatott, Dionusios eldöntötte a mérkőzést és egyben be is állította a három gólos görög győzelmet jelentő végeredményt. A folytatásban egynapos pihenő vár a magyar válogatottra, amely kedden az argentinokkal találkozik a szombathelyi Tófürdő medencéjében.

FIÚ IFJÚSÁGI VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (SZOMBATHELY) Csoportkör, 2. forduló MAGYARORSZÁG-GÖRÖGORSZÁG 12‒15 (3‒4, 3‒3, 3‒4, 3‒4) A magyar válogatott: Grieszbacher M. (kapus), Bóbis B. 3, Baksa B. 2, Csorba T. 2, Ekler B. 2, Dala D. 1, Fekete G. 1, Szeghalmi Zs. 1, Schmölcz N., Szieben L., Fodor O., Vékony Á, Korom D. Szövetségi edző: Horváth János. Görögország legjobb lövői: Kechalaris és Braime 3-3 gól.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.