UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-08-13 14:22

Görög lecke után

Egy győzelem, egy vereség, ez a magyar ifjúsági fiúválogatott mérlege a szombathelyi korosztályos vízilabda-világbajnokságon. Horváth János tanítványai könnyed ráhangolódással, tizenegy góllal verték a jóval hátrébb rangsorolt kínaiakat, majd három találattal alulmaradtak az igen erő görög együttes ellen. A csapat hétfőn a pihenőnapját tölti, mielőtt újra medencébe ugrik ‒ először az argentinok ellen ‒, honlapunk pedig a vezetőedzőt kérte meg, értékelje az első két nap történéseit.

M. Sz.utanpotlassport.hu Vegyes a magyar ifjúsági fiúválogatott mérlege a szombathelyi vízilabda-világbajnokság első két napja után. A mieink a nyitónapon 22‒11-re verték a kínaiakat, majd kiélezett meccsen 15‒12-re kikaptak a görögöktől. Természetesen a piros-fehér-zöld alakulat hétfői pihenőnapján sem maradunk póló nélkül: Horváth János vezetőedző értékeli a vb eddigi történéseit.

Horváth János szövetségi edző Forrás: MVLSZ
Horváth János szövetségi edző Forrás: MVLSZ
‒ Úgy tűnt, hogy könnyed ráhangolódás volt a Kína elleni mérkőzés. Hasznos nyitánynak bizonyult? ‒ Nagyon jó ráhangolódás volt. Sok gólt kaptunk ugyan, de sokat is lőttünk, így a célnak tökéletesen megfelelt. ‒ Mire  hívta fel a srácok figyelmét a görögök elleni párharc előtt? Hogyan látta az eseményeket a medence széléről? ‒  A két csapat elég jól ismeri egymást, sokszor megmérkőztünk már velük, pontosan tudtuk, mire számíthatunk. Sajnos a párharc nem úgy alakult, ahogyan azt előzetesen vártuk, számtalan helyzetet kihagytunk, amit az ellenfél meg is torolt.  Még mindig a védekezésünkkel van  a legnagyobb probléma. Tovább kellett volna tartanunk a szoros emberfogást legalább öt-hat másodperccel, pedig sokat gyakoroltuk. Hozzátartozik a vereséghez persze az is, hogy a görög csapatnál van a világ egyik legjobb centere. ‒ Mi volt a legnagyobb probléma a játékunkkal? ‒  Buta gólokat kaptunk emberről, az akciógólokról nem is beszélve, amelyeknél nem védekeztünk megfelelően. Kapusaink sem védtek úgy, ahogy egyébként tudnak; mindezek eredményezték a tizenöt bekapott találatot. A meccs végén, csak akkor tudtuk megállítani a görög rohamot, amikor szoros emberfogásra váltottunk. megpróbáltunk mindent megtenni, hogy felzárkózzunk, de nem sikerült. Egy ütemmel mindig lemaradtunk, sajnos, ez ilyen meccs volt. Nem játszottunk jól, és nem tartották be a srácok, amit előzetesen kértem tőlük. Ennek ellenére nem azért kaptunk ki, mert nem tartottuk be a megbeszélteket, hanem mert jól muzsikáló ellenfél állt velünk szemben. ‒ Milyen hibákat kell kijavítani a későbbi sikeres folytatás érdekében? ‒  Vissza kell találnunk a saját játékunkhoz, ez a legfontosabb. Van kiválóan működő agresszív, szoros védekezésünk, amiről híresek vagyunk. Ezt próbáljuk visszahozni a hátralévő meccsekre. Persze ez is kétélű fegyver, mivel a bírók rengeteg kiállítást adnak, a legapróbb szabálytalanságokért is, úgyhogy ehhez is alkalmazkodnunk kell. ‒ Megviselte a fiúkat a vereség, vagy még nagyobb erőfeszítésre ösztökéli őket ? ‒ Az adott napon megviselte őket, hiszen fokozottan a figyelem középpontjában vannak itt, Szombathelyen. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy mára sikerült helyrerakni a dolgokat, átbeszéltünk mindent, visszanéztük a mérkőzést, és megfelelően kielemeztük. Megyünk tovább a kijelölt úton! További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.