UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-08-13 16:21

Veretlenül tovább

Magabiztos győzelemmel szerezte meg a csoport első helyét a magyar válogatott a lengyelországi leány U18-as kézilabda-világbajnokságon. Bohus Bea együttese 28–25-re verte a dánokat, így százszázalékos mérleggel jutott a legjobb 16 közé.

B. V. – utanpotlassport.huCsak a csoportelsőség volt a tét a két veretlen együttes mérkőzésén az B csoportban a lengyelországi leány U18-as kézilabda-világbajnokságon. A magyar és a dán válogatott egyaránt százszázalékos mérleggel érkezett a hétfő délutáni összecsapásra, a mieink jobb gólkülönbségüknek köszönhetően kedvezőbb helyzetben voltak.

Szabó Dóra sok fontos védéssel segítette a csapatot a dánok Forrás: IHF
Szabó Dóra sok fontos védéssel segítette a csapatot a dánok Forrás: IHF
Jól is állt bele a vb-n első igazán komoly erőfelmérőbe Bohus Bea csapata, Kuczora Csenge két bombájával korán elkezdődött a gólgyártás. Az első félidő aztán roppant fordulatos játékot hozott, egyik fél sem tudott igazán elhúzni, csupán egy-két gólos előnyre tettek szert a csapatok. Így egy félidőnyi játék után igazságos eredménynek látszott a döntetlen (14–14). A szünet utáni időszakban kitűnően kézilabdázott a magyar válogatott, tizenegy perc alatt mindössze két gólt engedélyezett a skandinávoknak, miközben folytatódott a remek teljesítmény (21–16). Az ekkor megszerzett előny – bár a dánok később magukra találtak – nem forgott veszélyben. Pál Tamaráék tíz perc alatt lerendezték a mérkőzést, az ellenfélnek nem volt esélye visszajönni. Külön meg kell említenünk a kapuban brillírozó Szabó Dórát is, aki jó néhány ziccert hárítva segítette a csapatot. A vége kicsit szorosabb lett, „csak” 28–25-re nyert a csapat, de a mutatott játék, a magabiztosság és persze, a csoportelsőség feltétlenül biztató az egyenes kieséses szakaszra nézve. A nyolcaddöntőbeli ellenfél kiléte még kérdéses, vagy a házigazda lengyelekkel vagy az osztrákokkal találkozik a válogatott a nyolc közé kerülésért. Ami biztos, hogy azt a mérkőzést szerdán 14 órakor rendezik.

LEÁNY U18-AS VILÁGBAJNOKSÁG, KIELCE (LENGYELORSZÁG) Csoportkör, 5. forduló MAGYARORSZÁG–DÁNIA 28–25 (14–14) Magyarország: Herczeg, Magera, Szabó (kapusok), Albek, Arany, Bánfai 5, Borgyos, Kellermann, Kuczora 6, Pál 7, Schatzl, Simon 2, Szilovics, Tóth N. 1, Vámos 5, Varga 2. Szövetségi edző: Bohus Bea A csoport többi mérkőzésén: Horvátország–Chile 21–20, Svédország–Egyiptom 28–23 A csoport végeredménye: 1. MAGYARORSZÁG 10 pont, 2. Dánia 8, 3. Horvátország 6, 4. Svédország 4, 5. Chile 2, 6. Egyiptom 0

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.