UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-08-14 20:52

Erődemonstráció

Harminc gólt dobott Argentínának a magyar válogatott a szombathelyi U18-as vízilabda-világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában (30–1). Horváth János együttese gálaelőadást tartott kedd este, szerdán az oroszok ellen biztosan lényegesen élesebb meccsen a csoport második helyének megszerzése lesz a tét.

B. V. – utanpotlassport.huCsökkenteni kell a bekapott gólok számát és vissza kell térni a saját játékunkhoz. Ezt a két célt tűzte ki Horváth János, a szombathelyi világbajnokságon szereplő U18-as vízilabda-válogatott szövetségi edzője az argentinok elleni csoportmeccs előtt. A magyar csapat az első mérkőzésen magabiztosan nyert Kína ellen, majd a második körben viszonylag simán kikapott Görögországtól.

Baksa Benedek volt a válogatott legeredményesebb játékosa az argentinok ellen Forrás: VLV
Baksa Benedek volt a válogatott legeredményesebb játékosa az argentinok ellen Forrás: VLV
Azaz mindenképpen javítani kellett, s erre az argentin válogatott tökéletes ellenfélnek ígérkezett. Az együttes csapatkapitánya Baksa Benedek már az első támadásból eredményes volt, és találatát pazar magyar gólok sora követte. Elsősorban az első három gólt jegyző Bóbis Botond vezérletével nyolc perc után 7–0-ra vezetett a csapat. A második negyedben újabb hetest rámoltak be Fekete Gergőék az argentin kapuba – a debreceniek centere kétszer talált be ebben a játékszakaszban. Mivel becsúszott egy dél-amerikai gól is, 14–1-es magyar vezetéssel kezdhették a nagyszünetet a felek. És a pihenő után sem vettek vissza a magyarok, újabb nyolc találat érkezett. A negyed végére eljutottunk odáig, hogy valamennyi mezőnyjátékosunk szerzett gólt (22–1). És a záróetap is szépen sikerült. Az argentin játékosok jóindulattal is csak asszisztálni tudtak a mieink gálájához. A 30–1-es győzelem igazi erődemonstráció volt Horváth János együttesétől, amely a görögök elleni vereség után növelheti a játékosok önbizalmát. A következő mérkőzésén szerdán 19.30-tól az orosz válogatott következik, a tét a csoport második helyének megszerzése lesz.

FIÚ IFJÚSÁGI VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (SZOMBATHELY) Csoportkör, 2. forduló MAGYARORSZÁG-ARGENTÍNA 30‒1 (7‒0, 7‒1, 8‒0, 8‒0) A magyar válogatott: Grieszbacher M., Korom D. (kapusok), Bóbis B. 4, Baksa B. 5, Csorba T. 2, Ekler B. 3, Dala D. 2, Fekete G. 4, Szeghalmi Zs. 3, Schmölcz N. 2, Szieben L. 1, Fodor O. 3, Vékony Á 1. Szövetségi edző: Horváth János.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.